Μπρος πίσω τα μέτρα για τις γιορτές – Τι ισχύει τελικά

Μπρος πίσω τα μέτρα για τις γιορτές – Τι ισχύει τελικά

Ανέκρουσε πρύμνα το Μέγαρο Μαξίμου και από την αρχική εισήγηση των συνεργατών του για υποχρεωτικό rapid test και για τους εμβολιασμένους για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, ο πρωθυπουργός επέλεξε τελικά να μην επιβάλει κανένα επιπλέον περιορισμό.

«Είναι αλήθεια ότι δέχτηκα εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid tests σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης. Τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του».

Από το rapid πίσω στο self

Οι αντιδράσεις από τις αρχικές ανακοινώσεις διογκώθηκαν μεταξύ των εμβολιασμένων πολιτών οι οποίοι για ένα 24ωρο είδαν το κόστος της εορταστικής εξόδου τους να ανεβαίνει, καθώς θα έπρεπε να πληρώσουν από την τσέπη τους το κόστος του rapid test όπως άλλωστε δήλωνε ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Καταλαβαίνω ότι είναι μια επιπλέον επιβάρυνση και εν πάση περιπτώσει ο άνθρωπος εμβολιάστηκε κι έχει κάνει ό,τι του έχουμε ζητήσει. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε αυτήν την επιπλέον εξασφάλιση».

Ισχυρά μηνύματα από ανθρώπους του κλάδου της εστίασης θορύβησαν το υπουργικό Συμβούλιο.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν σε όλο τον πληθυσμό, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, 2 δωρεάν self tests με τη σύσταση αυτά να διενεργηθούν ένα πριν από τις γιορτές κι ένα αμέσως μετά τα ρεβεγιόν.

«Αντί λοιπόν να επιβάλλω κάτι σε όλους, επέλεξα να εμπιστευτώ όλους».

Δεν εισηγήθηκε rapid test η επιτροπή

Μέλη της επιτροπής επιστημόνων δήλωναν σήμερα άγνοια και ότι οι ίδιοι δεν έχουν καμία εισήγηση στην κυβέρνηση.

«Η επιτροπή δεν έχει συγκληθεί εδώ και 15 ημέρες και θα συγκληθεί σήμερα. Συνεπώς η επιτροπή δεν έχει κανενός είδους απόφαση γι’ αυτό το θέμα», σημείωσε ο κ. Βατόπουλος.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Ο ΣΥΡΙΖΑ βάλει κατά της κυβέρνησης γιατί «οι υπουργοί πέρασαν από τις εγκληματικές ανοησίες της πανδημίας των ανεμβολίαστων στα υποχρεωτικά rapid tests» όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει το απόλυτο μπάχαλο ερήμην των επιστημόνων. Τα μέτρα που ανακοίνωσε για τις γιορτές δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από ακόμη μία απόδειξη της προσωπικής του αποτυχίας στη διαχείριση της πανδημίας».

Ο Ανδρέας Ξανθός πάντως ζήτησε αυστηρότερα μέτρα για εστιατόρια και μπαρ.

«Πρέπει να πάμε σε αυστηροποίηση των συνθηκών λειτουργίας χώρων μαζικής συνάθροισης διασκέδασης».

«Οι συνεχείς παλινωδίες της κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στα νέα μέτρα υγειονομικής προστασίας και υπονομεύουν το ίδιο το εμβολιαστικό πρόγραμμα, βάζοντας την κοινωνία σε μεγάλο κίνδυνο», ήταν η δήλωση του ΚΙΝΑΛ.

«Με ένα φτηνό τέχνασμα η κυβέρνηση καλλιεργεί ψεύτικα και επικίνδυνα διλήμματα στο λαό – να επιλέγει ανάμεσα στην τσέπη του ή την υγεία του», επισήμανε το ΚΚΕ.

Η ανησυχία πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου αφορά στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, με τον πρωθυπουργό να περιγράφει ήδη τον οδικό χάρτη που εάν απαιτηθεί θα ακολουθήσει μετά τις γιορτές.

«Στις 3 Ιανουαρίου τα νέα μέτρα»

«Στις 3 Ιανουαρίου, μετά την Πρωτοχρονιά, θα ανακοινωθούν τα μέτρα», είπε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, τρεις παράγοντες οδήγησαν την κυβέρνηση στην αλλαγή των αποφάσεων.

«Ακόμα και αν έβαζε rapid, δεν είναι εύκολη η αστυνόμευση. Θα επιβάρυνε δηλαδή τον κόσμο, χωρίς να διευκολύνει την ιστορία. Το δεύτερο είναι η εξομοίωση εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, κάτι που δε θέλει η κυβέρνηση. Το τρίτο ότι ήθελαν να σώσουν τις γιορτές και μετά ό,τι μπορεί να γίνει».

Όσο για το που τοποθετούνται τα νέα μέτρα που θα ληφθούν;

– Ωράριο σε εστίαση και διασκέδαση

– Υποχρεωτικά μάσκες παντού

– Αύξηση τηλεργασίας

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.