Μ. Θεοδωρίδου: Τρίτη δόση για ηλικιωμένους σε μονάδες φροντίδας, άτομα άνω των 60 και υγειονομικούς

Μ. Θεοδωρίδου: Τρίτη δόση για ηλικιωμένους σε μονάδες φροντίδας, άτομα άνω των 60 και υγειονομικούς

Ηλικιωμένοι σε μονάδες φροντίδας, οι άνω των 60 και οι υγειονομικοί παίρνουν σειρά για την τρίτη δόση ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Όπως ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου στην αρχή της τοποθέτησής της τα εμβόλια έχουν αποδείξει ότι είναι αποτελεσματικά για την πρόληψη της σοβαρής νόσου, της εισαγωγής σε νοσοκομεία και των θανάτων.

Ακόμα είπε ότι τα αντισώματα μειώνονται με την πάροδο του χρόνου μετά από 5 με 6 μήνες. Πρόσθεσε ότι η μείωση των αντισωμάτων και οι μεταλλάξεις οδηγούν σε κίνδυνο άτομα που δεν έχουν επαρκή προστασία και στην ανάπτυξη του προβληματισμού για τη χορήγηση της τρίτης δόσης.

Η πρώτη ομάδα που δεν ανέπτυξε αντισώματα είναι οι ανοσοκατασταλμένοι και οι μεταμοσχευμένοι, η δεύτερη κατηγορία οι άνθρωποι που έχουν μειωμένα αντισώματα για διάφορους λόγους όπως η ηλικία και τρίτη κατηγορία αυτοί που εκτίθενται περισσότερο στον ιό.

ertnews.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.