Νέα ανακοίνωση ΕΥΑΘ,13-1-17

Σε κανονικά επίπεδα βρίσκεται αυτήν την ώρα η στάθμη των δεξαμενών ύδρευσης στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, μετά τις προγραμματισμένες διακοπές της παροχής κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.
Η παροχή από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού (διυλιστήριο) και τις πηγές της Αραβησσού έχει υπερβεί ακόμη και τα επίπεδα καλοκαιριού φτάνοντας στο πρωτόγνωρο ύψος των 295.000 κ.μ./ημέρα (έναντι 265.000 κ.μ. που είναι η μέγιστη κατανάλωση του καλοκαιριού)! Βλάβες στο κεντρικό δίκτυο δεν υπάρχουν και όποτε εμφανίζονται, αντιμετωπίζονται κατά απόλυτη προτεραιότητα.
Παρότι όμως έχει επανέλθει η παροχέτευση προς τους καταναλωτές, δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη πλήρως η υδροδότηση για τους εξής λόγους:
– υπάρχουν διαρροές, εκτός από τα υδρόμετρα, στις οικιακές διακλαδώσεις που αφορούν είτε στην ύδρευση είτε στη θέρμανση (το νερό που πίνουμε και το νερό για τη θέρμανση «έρχεται» από τον ίδιο πάροχο – ΕΥΑΘ), οι οποίες πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν! Πρόκειται για απόλυτα μετρήσιμη διαπίστωση, η οποία και οδήγησε στις χτεσινές συστάσεις προς τους καταναλωτές από πλευράς εταιρείας,
– σε κάποιες περιπτώσεις οι σωληνώσεις παραμένουν παγωμένες,
– στις περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο ή και στους υψηλότερους ορόφους αποκαθίσταται με πιο αργούς ρυθμούς η υδροδότηση.
Στη διάρκεια της ημέρας θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση και, εφόσον παρατηρηθεί εκ νέου πτώση της στάθμης των δεξαμενών, ενδέχεται να υπάρξουν και νέες διακοπές το βράδυ σε κάποιες περιοχές του Πολεοδομικού, ώστε να μπορέσει να εξυπηρετηθεί το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών και για το μεγαλύτερο διάστημα εντός της επόμενης ημέρας.
ΕΥΑΘ
Ευαθ,νερό,

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.