Νέα επιστημονική έρευνα: Να γιατί οι σκύλοι αποδεδειγμένα κάνουν καλό στην υγεία μας!

Νέα επιστημονική έρευνα: Να γιατί οι σκύλοι αποδεδειγμένα κάνουν καλό στην υγεία μας!

λοι γνωρίζουμε ότι ο σκύλος θεωρείται ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, και δικαίως!
Η thortful.com, διεξήγαγε μια έρευνα και συνεργάστηκε με τη Dr. Η Marsha Chinichian, Chief Science Officer της Mindshine, για να αποκαλύψει τις ψυχολογικές και φυσιολογικές επιπτώσεις που έχουν οι σκύλοι σε εμάς. Αλλά και πώς μπορούμε να τους δείξουμε ότι τους αγαπάμε!
Βάσει του πειράματος η ποιότητα του ύπνου των συμμετέχοντων βελτιώθηκε, η θερμοκρασία του σώματός τους μειώθηκε, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα μια πιο ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ο καρδιακός ρυθμός αυξήθηκε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, απελευθερώνοντας ντοπαμίνη. Και όλα αυτά μετά από δέκα μόλις λεπτά παιχνιδιού με ένα σκύλο! Σχετικά με το πώς ένας σκύλος μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία σας κατά 1 ℃, ο Dr. Chinichian εξηγεί ότι ο σκύλος μπορεί να ηρεμήσει το νευρικό σας σύστημα και να απελευθερώσει καλές ορμόνες. Αυτό μειώνει το στρες στο σώμα και βελτιώνει τη συνολική αίσθηση ηρεμίας.
Το παιχνίδι με ένα σκύλο αυξάνει επίσης τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο. Η μελέτη αποκάλυψε ότι ο καρδιακός ρυθμός ενός ατόμου αυξήθηκε κατά 22% κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με ένα σκύλο, κάτι που αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης!
Σίγουρα αυτό αποδεικνύει ότι δεν είναι μόνο τα σκυλάκια μας που αγαπούν το χρόνο παιχνιδιού. Μια μικρή αγκαλιά πριν τον ύπνο με το σκυλάκι σας μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο σας κατά 32%.
Φυσικά, όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο, αλλά αν δυσκολεύεστε με τον ύπνο, όπως πολλοί, τότε ίσως αξίζει να δοκιμάσετε το χάιδεμα ενός σκύλου!
Πώς να δείξετε στον σκύλο σας ότι τον αγαπάτε πραγματικά
  • Χρησιμοποιήστε φωνή υψηλής έντασης: οι σκύλοι είναι εύκολα πλάσματα, οπότε όταν κρατάτε τις προτάσεις σας κοφτές, όπως «παιχνίδι», «φαγητό» και «βόλτα», συνήθως ανταποκρίνονται με καλό τρόπο. Μην φοβάστε να χρησιμοποιήσετε μια υψηλή ένταση, καθώς τα σκυλιά αντιδρούν καλύτερα σε αυτό από μια χαμηλή φωνή.
  • Ξύστε τα πίσω από τα αυτιά: Γνωρίζeτε ότι το να χαϊδεύετε απαλά το σκυλί σας πίσω από τα αυτιά του μπορεί να κάνει τον εγκέφαλό του να απελευθερώσει ενδορφίνες; Αυτό μπορεί να βοηθήσει στους πόνους που μπορεί να έχουν και είναι και ένας τρυφερός τρόπος για να τους δείξετε λίγη στοργή.
  • Κάντε κάτι διασκεδαστικό μαζί: Πηγαίνετε μαζί για πεζοπορία ή ένα τρέξιμο! Διδάξτε του κόλπα και εκπαιδεύστε τον φροντίζοντας να τον ανταμείψετε καλά!
  • Φροντίστε να περάσετε λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί: Το να έχετε μια ήσυχη, ήρεμη στιγμή με το σκυλάκι σας είναι ένας άλλος τρόπος για να του δείξετε στοργή. Αφήστε το να σας αγκαλιάσει στον καναπέ ή στο πάτωμα και χαϊδέψτε το απαλά για να καταλάβει ότι είστε εκεί.
Σχολιάζοντας την έρευνα, ο εκπρόσωπος του thortful λέει: «Αυτή η έρευνα αποδεικνύει ότι πραγματικά οι άνθρωποι λατρεύουν τα σκυλιά. Είναι εκπληκτικό να βλέπουμε ότι η αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπων και σκύλων βελτιώνει την ψυχολογία και τον ύπνο μας. Ελπίζουμε να χρησιμοποιήσετε τις συμβουλές μας για να δείξετε στο σκύλο σας ότι πραγματικά τον αγαπάτε!”
Η αναλυτική μελέτη βρίσκεται και εδω: https://www.thortful.com/blog/the-science-of-dogs/
Μεθοδολογία:
Η μελέτη διεξήχθη σε πέντε κηδεμόνες σκύλων, χρησιμοποιώντας μόνιτορ καρδιακών παλμών, θερμόμετρα σώματος και ζητώντας από τους αυτούς να παίξουν και να χαϊδέψουν το σκύλο τους για 10 λεπτά. Παράλληλα μετρούσαν τον καρδιακό ρυθμό και τη θερμοκρασία του σώματος. Οι κηδεμόνες των ζώων ερωτήθηκαν επίσης πόσο καλά κοιμήθηκαν, αφού ήταν κοντά στο σκύλο τους, και επίσης πόσο καλά κοιμήθηκαν αφού δεν ήταν κοντά στο σκύλο τους. Το πείραμα διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2021.
petpet.news
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.