Νέος νόμος επιτρέπει τα σκυλιά στη θάλασσα – Ποια τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις

Νέος νόμος επιτρέπει τα σκυλιά στη θάλασσα – Ποια τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις

Πλέον, με νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών, τα ζώα συντροφιάς μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μη οργανωμένες παραλίες, πάντοτε με χρήση λουριού, εντός και εκτός θάλασσας. Στις οργανωμένες παραλίες, η πρόσβαση σκύλων, επιτρέπεται μόνο εφόσον υπάρχει σχετική ευδιάκριτη ένδειξη, που έχει αναρτηθεί από τον νόμιμο υπεύθυνο εκμετάλλευσης της παραλίας.

Αν ένας πάει σε μία παραλία με τον σκύλο του και κάποιος διαμαρτυρηθεί, πλέον καλύπτεται από τον νόμο. «Πρέπει να φροντίζουμε πάντα να έχουμε λουράκι, όσο είμαστε εκτός θάλασσας. Να σεβόμαστε και τον διπλανό μας», είπε ο εκπαιδευτής σκύλων Πέτρος Μητσάκος, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει», στο Open TV.

Όπως είπε, ο ιδιοκτήτης του σκύλου πρέπει να έχει πάντα μαζί του νερό και να μην είναι το ζώο εκτεθειμένο στον ήλιο. Επίσης πρέπει να ελέγχεται η θερμοκρασία της άμμου, καθώς τα πόδια των σκύλων είναι γυμνά και ενδέχεται να βασανίζονται.

 

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.