Νέος πρόεδρος στον ΟΑΣΘ – Τι λέει η παραίτηση του πρώην

Νέος πρόεδρος στον ΟΑΣΘ – Τι λέει η παραίτηση του πρώην

Νέος Πρόεδρος στον ΟΑΣΘ ο Σερραίος οικονομολόγος Κώστας Ταγγίρης

Ο Κώστας Ταγγίρης64χρονοςοικονομολόγος με έντονη δραστηριότητα στο Οικονομικό Επιμελητήριο, θα είναι σύμφωνα με αποκλειστικές  πληροφορίες των ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΝΕΩΝ, ο νέος Πρόεδρος του ΟΑΣΘ, καθώς ο νυν Πρόεδρος και Σερραίος, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας, αποχωρεί μετά από μια επιτυχημένη θητεία, στην οποία “συμμαζεύθηκαν” αρκετά πράγματα στον πολύπαθο Οργανισμό.

Ο Κώστας Ταγγίρης, αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Νιγρίτας Σερρών και στη συνέχεια φοίτησε στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., το 2020 διορίστηκε στο Δ.Σ. του Ο.Σ.Ε. και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της λογιστικής εταιρείας “ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ” μαζί με τον επίσης Σερραίο, Δημήτρη Πανοζάχο.

Τα 5 μεγάλα ζητήματα του ΟΑΣΘ,  που θα πρέπει να δει ο νέος Πρόεδρος

Κατά την άποψή μου, ο νέος Πρόεδρος -στον οποίο εύχομαι καλή επιτυχία- πρέπει να ιεραρχήσει τις ανάγκες του Οργανισμού, στις εξής ενότητες:

1. Άμεση ανάταξη του στόλου, με επισκευές και βελτιώσεις λεωφορείων επί του πεδίου, πράγμα που σημαίνει ότι από τη μια πρέπει να ξαναδουλέψει το φιλότιμο των τεχνικών του ΟΑΣΘ κι από την άλλη, να προχωρήσουν τάχιστα οι προμήθειες των απαραίτητων ανταλλακτικών.

2. Άμεση διευθέτηση των οφειλών του ΟΑΣΘ σε τρίτους, οι οποίοι είναι εξαγριωμένοι, από τον μακροχρόνιο εμπαιγμό.

3. Επίτευξη εργασιακής ειρήνης με τους εργαζόμενους, ώστε να φύγει από την ατζέντα η συνεχής επίκληση απεργιών και στάσεων εργασίας. Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, έχουν φιλότιμο και θα “βάλουν πλάτη”, αν πεισθούν ότι δεν τους κοροϊδεύουν.

4. Αύξηση των διαθέσιμων οδηγών, με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο, καθώς, λεωφορεία σχολάζουν επειδή δεν υπάρχουν οδηγοί.

5. Βελτίωση της συνεργασίας με τον ΟΣΕΘ, που προϊσταται του ΟΑΣΘ, ώστε να “τρέξουν” κάποια έργα, που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η ψηφιοποίηση του Οργανισμού και το Ενιαίο Ηλεκτρονικό Εισιτήριο, η ολοκλήρωση δηλαδή της σύμβασης με την ΤΕΡΝΑ / INDIGITAL / AMCO.

 

Τι γράφει στην παραίτησή του από τον ΟΑΣΘ ο Γ. Σκόδρας

Με ανακοίνωσή του, ο κ. Σκόρδας ενημέρωσε πως δήλωσε στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, πως δεν επιθυμεί να συνεχίσει τη θητεία του ως πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ενημέρωσα τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και καλό μου φίλο Κώστα Καραμανλή, ότι δεν επιθυμώ την συνέχιση της θητείας μου στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΑΣΘ, ευχαριστώντας τον θερμά για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία μας τα τελευταία τρία χρόνια.

Μετά από πολύ περίσκεψη, αποφάσισα ότι έκλεισε ο κύκλος μου στον Οργανισμό. Θεώρησα ότι από τη στιγμή που καταφέραμε να κάνουμε τον ΟΑΣΘ να σταθεί ξανά στα πόδια του, έχω ολοκληρώσει το έργο που μου ανέθεσε η κυβέρνηση.

Πιστεύω ότι οι θητείες Διοικήσεων μεγάλων Οργανισμών θα πρέπει να συνδέονται πάντα με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων και να μην «σέρνονται» στο διηνεκές, αρχή που ακολουθώ πάντα τόσο ως Ακαδημαϊκός, όσο και στην ΕΥΑΘ και την «Εγνατία Οδό ΑΕ», όπου είχα την τιμή στο παρελθόν να υπηρετήσω.

Παρά τα προβλήματα και τις αδυναμίες, ο ΟΑΣΘ του Αυγούστου του 2022 δεν θυμίζει σε τίποτε τον διαλυμένο ΟΑΣΘ του Ιουλίου του 2019.

Ανέλαβα έναν ξεχαρβαλωμένο ΟΑΣΘ και παραδίδω έναν Οργανισμό έτοιμο να περάσει στην επόμενη φάση του, που θα σχετίζεται με την εφαρμογή του Κανόνα της Απελευθέρωσης των Αστικών Συγκοινωνιών.

Μέσα σε μόλις τρία χρόνια καταφέραμε να προχωρήσουμε τομές και αποφάσεις πρωτοφανείς όχι μόνο για τα 65 χρόνια του ΟΑΣΘ, αλλά για τα ελληνικά δεδομένα. Καταφέραμε να διπλασιάσουμε τον στόλο των αστικών λεωφορείων και να νοικοκυρέψουμε τη λειτουργία του Οργανισμού σε όλες του τις πτυχές. Κανείς άλλωστε δεν ξεχνά ότι τον Ιούλιο του 2019 στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορούσαν σε καθημερινή βάση κατά μέσο όρο 235 αστικά λεωφορεία, ενώ σήμερα περίπου 500!

Η μίσθωση 260 λεωφορείων, που επιτεύχθηκε για πρώτη φορά στην Πατρίδα μας, καθώς έως πρότινος απαγορευόταν, σε συνδυασμό με την παραχώρηση δρομολογίων στα ΚΤΕΛ, που απαιτούσε «βαριές» διαδικασίες, αλλά και την δωρεά των λεωφορείων από το Δήμο Θεσσαλονίκης, έδωσαν ανάσα ανακούφισης στο επιβατικό κοινό.

Τοποθετήσαμε για πρώτη φορά σύστημα εισροών-εκροών και ελέγχουμε πλέον όλη τη διακίνηση καυσίμων, το κόστος για τα οποία είναι το δεύτερο στον ετήσιο προϋπολογισμό του ΟΑΣΘ. Εφαρμόσαμε πρόγραμμα απολυμάνσεων για όλα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη δύσκολη εποχή της Πανδημίας, για την οποία πήραμε σοβαρά μέτρα για την προστασία τόσο του προσωπικού, όσο και των επιβατών μας. Εγκαταστήσαμε για πρώτη φορά τους Στάσιμους Ελεγκτές για τον έλεγχο των εισιτηρίων, ενώ προχωρήσαμε σε ενημερωτική καμπάνια με μηνύματα για την προστασία του κοινωνικού αγαθού της αστικής συγκοινωνίας, που στόχευε στους νέους, με τη συμβολή γνωστών αθλητών. Μισθώσαμε νέο χώρο για τα παλιά οχήματα, κάτι που ανακούφισε σε σημαντικό βαθμό τα αμαξοστάσια που «στενάζουν» από την έλλειψη χώρων.

Ενισχύσαμε το κοινωνικό πρόσωπο του ΟΑΣΘ, προσφέροντας στα σωματεία ΑΜΕΑ δωρεάν μετακινήσεις και ενισχύσαμε δράσεις τους, αναβαθμίσαμε την Πολιτιστική Γραμμή, ενώ στηρίξαμε τους Ουκρανούς πρόσφυγες πολέμου με δωρεάν κάρτες. Προχωρήσαμε παράλληλα σε αναβάθμιση των επικοινωνιακών μέσων, με νέα ιστοσελίδα και αναβαθμισμένη παρουσία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (κανάλι στο YouTube, σελίδα στο Facebook) και στήσαμε από την αρχή το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης για την εξυπηρέτηση των δημοσιογράφων.

Παράλληλα, εξορθολογήσαμε πολλές από τις εσωτερικές λειτουργίες του Οργανισμού, όπως την επιστροφή οδηγών στο τιμόνι, τον έλεγχο των αναρρωτικών αδειών και προωθήσαμε την κινητικότητα, ενώ σε συμφωνία με το Σωματείο Εργαζομένων προετοιμάσαμε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Όλα αυτά άλλαξαν σημαντικά τον ΟΑΣΘ, κάτι που αναγνωρίζεται από τους πολίτες. Αποτελεί για μένα τιμή και αναγνώριση το γεγονός ότι σε πρόσφατη δημοσκόπηση το ζήτημα των αστικών συγκοινωνιών αξιολογείται ως τρίτο πρόβλημα για τους πολίτες ενώ επί σειρά ετών ήταν σταθερά πρώτο.

Θεωρώντας λοιπόν ότι ένας κύκλος γεμάτος προβλήματα, προκλήσεις αλλά και επιτεύγματα κλείνει, ευχαριστώ την κυβέρνηση, την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών αλλά και τους συνεργάτες μου στον ΟΑΣΘ, όπως και όλο το προσωπικό για τη συνεργασία.

sakisgeorgiadis
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.