Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε σούπερ-μάρκετ στη Θεσσαλονίκη

Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε σούπερ-μάρκετ στη Θεσσαλονίκη

Δεύτερο κρούσμα Covid-19 επιβεβαιώθηκε στο ίδιο υποκατάστημα των σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στη Θεσσαλονίκη, λίγες ημέρες μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού.

Πρόκειται για κατάστημα που βρίσκεται στη δυτική Θεσσαλονίκη, στην οδό Ωραιοκάστρου, πίσω από την αερογέφυρα της Σταυρούπολης.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις του Ομίλου Σκλαβενίτης στη Βόρεια Ελλάδα, οι καταγγελίες των εργαζομένων για λάθος χειρισμό από την εταιρεία δυστυχώς επαληθεύτηκαν καθώς, όπως υποστηρίζει, δεν εκπληρώθηκαν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ που αφορούν τη διαχείριση κρούσματος σε εργασιακό περιβάλλον.

Ειδικότερα, μετά το πρώτο κρούσμα, τέθηκαν σε καραντίνα μόνο 8 από τους συνολικά 35 εργαζόμενους του καταστήματος. Χθες, υποβλήθηκαν σε τεστ για Covid-19 οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και βρέθηκε θετικός στον ιό ένας ασυμπτωματικός εργαζόμενος που δεν είχε τεθεί σε καραντίνα και που δεν ανήκει στις στενές επαφές του πρώτου κρούσματος.

Σημειώνεται ότι, το Σωματείο ζητούσε:

• Να τεθεί άμεσα σε καραντίνα δύο εβδομάδων το σύνολο των εργαζομένων του συγκεκριμένου καταστήματος
• Να πραγματοποιηθούν, με έξοδα της εταιρείας, τεστ για τον ιό σε όλο το προσωπικό του καταστήματος
• Να διεξάγονται, όσο διαρκεί η πανδημία, δειγματοληπτικοί περιοδικοί έλεγχοι με ευθύνη και έξοδα της εταιρείας και στο υπόλοιπο προσωπικό πανελλαδικά
• Για όσο διάστημα διαρκεί η απουσία απ’ τη δουλειά των συναδέλφων που τίθενται σε καραντίνα να διασφαλίζονται πλήρως οι αποδοχές τους

Πλέον, η εταιρεία ικανοποιεί τα αιτήματα του Σωματείου, θέτοντας το σύνολο των εργαζομένων σε καραντίνα, ενώ το υποκατάστημα λειτουργεί κανονικά με εργαζόμενους από άλλα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης».

Θεσσαλονίκη: Κλειστό σούπερ μάρκετ λόγω κορονοϊού

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.