Νηπιαγωγεία του Δ. Ωραιοκάστρου συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα : «Το σχολείο που ονειρεύομαι»

Νηπιαγωγεία του Δ. Ωραιοκάστρου συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα : «Το σχολείο που ονειρεύομαι»

 

15 σχολεία από Ελλάδα και Κύπρο, μεταξύ των οποίων το 1ο αλλά και το 6οΝηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου, στέλνουν τις ιδέες τους για το ονειρεμένο σχολείο στον Υπουργό Παιδείας μέσω ενός λευκώματος που δημιούργησαν κατά την διάρκεια του σχολικού έτους 2018-2019 στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning με τίτλο: «I can touch a cloud…I can dream myschool».

Μια υπέροχη προσπάθεια των εκπαιδευτικών με πρωταγωνιστές τους μικρούς μαθητές και τα όνειρά τους για ένα σχολείο γεμάτο ευκαιρίες και δυνατότητες, ένα σχολείο που θα αγαπούν όλοι!

«Κύριε Υπουργέ Παιδείας,

Σας αποστέλλουμε το παρόν λεύκωμα για να σας ενημερώσουμε για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με τίτλο «I can touch a cloud…I can dreammy school» . Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2018-2019. Συμμετείχαν σε αυτό 15 σχολεία από Ελλάδα και Κύπρο, 356 παιδιά και 24 εκπαιδευτικοί.

Κύριος στόχος του προγράμματος ήταν να φανταστούμε και να σχεδιάσουμε το ιδανικό για μας σχολείο. Σκεφτήκαμε και προτείναμε τί είδους παρεμβάσεις μπορούμε να κάνουμε στο δικό μας για να γίνει πιο συναρπαστικό. Ονειρευτήκαμε, βάλαμε στόχους μικρούς και μεγάλους, καταστρώσαμε σχέδια και χαράξαμε το δρόμο προς την πραγματοποίησή τους.

Μέσα από τα μάτια των παιδιών ονειρευτήκαμε και σχεδιάσαμε την ιδανική για μας εκπαιδευτικό, το τέλειο κτίριο, την υποδειγματική τάξη, την ονειρεμένη αυλή και τις δραστηριότητες που θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν το υπάρχον εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Θα ήταν χαρά και τιμή για εμάς να μας βοηθήσετε να πραγματοποιήσουμε τους στόχους των παιδιών και να τους προσφέρουμε ένα σχολικό περιβάλλον όπως το ονειρεύονται και το αξίζουν.

Με σεβασμό,

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί και τα παιδιά».

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτικούς του 1ου και 6ουΝηπιαγωγείου Ωραιοκάστρου, οι οποίοι μαζί με τους μικρούς μαθητές συμμετείχαν στη «δημιουργία» ενός σχολείου, που όλοι ονειρεύονται! (Εκπαιδευτικοί:  1ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου Βιβή Αραβανή, 6οΝηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου Ντίνα Παπαγεωργίου, Αμαλία Σταθοπούλου, Εύη Φλούδα).

Πολύτιμος υποστηρικτής στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών των δύο Νηπιαγωγείων Ωραιοκάστρου ήταν η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου.  

Μπορείτε να δείτε το λεύκωμα σε ψηφιακή μορφή στον παρακάτω σύνδεσμο :

Μπορείτε να δείτε το λεύκωμα σε ψηφιακή μορφή στον παρακάτω σύνδεσμο :

https://www.youtube.com/watch…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.