Ν.Παππανδρέου:Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι νομενκλατούρα που ήθελε να ελέγξει τη δικαιοσύνη, τα ΜΜΕ και τη δημοκρατία, ως κομμουνιστικό κόμμα

 

Νίκος Παπανδρέου: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι νομενκλατούρα που ήθελε να ελέγξει τη δικαιοσύνη, τα ΜΜΕ και τη δημοκρατία, ως κομμουνιστικό κόμμα

Την αντίθεση του στη συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Νίκος Παπανδρέου, μιλώντας στον Χρήστο Μάτη, στην εκπομπή “Ιστορίες για ήμερους”, του Status FM 107,7.

“Δεν θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερό κόμμα με την γνήσια έννοια του προοδευτισμού. Η τετραετία ήταν λαϊκισμός, το ρουσφέτι έπρεπε να το κόψουν. Η νομενκλατούρα που ήθελε να ελέγξει τη δικαιοσύνη και τα κανάλια, να μπει μέσα ως ένα κομμουνιστικό κόμμα και να ελέγξει και τη δημοκρατία, εν τέλει δεν εκφράζει τον προοδευτισμό”, είπε ο κ. Παπανδρέου,

Απαντώντας σε ερώτηση για την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί ως διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Νίκος Παπανδρέου είπε:

“Αν θέλουν να μάθουν από αυτόν, δεν έμαθαν τα σωστά μαθήματα περί δημοκρατίας και μη παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη, κι όλα αυτά που ξέρουμε ότι γινόταν τότε και βγαίνουν τώρα στη φόρα. Κάνουν την αναφορά αλλά κυνικά, μέσα τους δεν τον αντέχουν η αριστερά τον κατηγορούσε γιατί τους πίεζε ψήφους, δεν αντέχεται πολύ ένας Αντρέας, ούτε από δεξιά ούτε από το κατεστημένο της αριστεράς γιατί κι η αριστερά ένα κατεστημένο είναι και όταν ήλθε ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία έφερε με ρουσφέτια το παλιό σύστημα. Αν μπορούν να πάρουν ψήφους εκμεταλλευόμενοι κάποιες φράσεις του, κάποιες κινήσεις του, με χαρά θα το κάνουν. Είναι κυνική εκμετάλλευση, όχι γνήσια.”

Σε ότι αφορά στον αδελφό του, είπε ότι δεν νομίζει ότι “ο Γιώργος δεν τα λέει” όπως ο ίδιος που “είναι πιο έντονος στην κριτική” του, ενώ επανέλαβε την απόφαση του να συμμετάσχει στις διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.