“Ξεσκονίζει” η αστυνομία το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Δραστηριότητα του Τμήματος Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης

 

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, πλην της αμιγούς πρόληψης-καταστολής της εγκληματικότητας, έθεσε μεταξύ των πρωταρχικών της στόχων την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών και την καλλιέργεια πνεύματος αμοιβαίας συνεργασίας με τους πολίτες.

 

Προς το σκοπό αυτό και με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την καλλιέργεια κλίματος ασφάλειας και ευρυθμίας της κοινωνικής ζωής, η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης αναπτύσσει ένα ευρύ πλέγμα δράσεων.

 

Με ιδιαίτερη έμφαση στο Τμήμα Περιπολιών, που ξεκίνησε αρχικά τη λειτουργία του με πεζές περιπολίες και επέκτεινε τη δράση του με τη διενέργεια περιπολιών με ποδήλατα, προσεγγίζουμε τον πολίτη και βρισκόμαστε δίπλα του προκειμένου να διευκολύνουμε την καθημερινότητά του στον τομέα αρμοδιότητάς μας.

 

Κινούμενες σε τρείς (3) τομείς, κυρίως στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, δραστηριοποιούνται καθημερινά έως οκτώ (8) πεζές περιπολίες και δύο (2) περιπολίες με ποδήλατα, σε ωράριο που καλύπτει από τις 07:00 – 02:00, κατά περίπτωση.

 

Οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο Τμήμα Περιπολιών:

  • επιλαμβάνονται άμεσα σε περιστατικά αστυνομικού ενδιαφέροντος,
  • περιπολούν με στόχο την πρόληψη της παραβατικότητας,
  • βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους πολίτες και τους επαγγελματίες που κινούνται και δραστηριοποιούνται στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, ενώ ταυτόχρονα
  • ενημερώνουν και παρέχουν τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος σε επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους.

 

Κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου έως και 16 Αυγούστου 2019:

  • έγινε έλεγχος σε (13.693) άτομα,
  • προσήχθησαν, εφόσον συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις, (511) άτομα,
  • συνελήφθησαν (692) άτομα για περιπτώσεις παρεμπορίου, κλοπών – ληστειών, για παραβάσεις των Νόμων περί τελωνειακού κώδικα, αλλοδαπών, όπλων, εξαρτησιογόνων ουσιών και για άλλα αδικήματα, ενώ
  • βεβαιώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα κατά τη διάρκεια ελέγχων.

 

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η άμεση και αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση και προστασία των επισκεπτών – τουριστών συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της πόλης, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και εργαζομένων στην ευρύτερη περιοχή, η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.