Οι λόγοι παραίτησης του Δ.Ιωσηφίδη και τα σοβαρά προβλήματα της Δ.Ε.Υ.Α. Ωραιοκάστρου

Δηλώσεις του Δ.Ιωσηφίδη για την παραίτηση του απο την θέση προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α. Ωραιοκάστρου

Ο Δαμιανός Ιωσηφίδης,δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πολιτεία με Όραμα,εκτέλεσε χρέη προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ωραιοκάστρου (ΔΕΥΑΩ) μόνο για ελάχιστες ημέρες.
Ο ίδιος του σε ανάρτησή του εξηγεί τους λόγους της παραίτησής του και τα σοβαρά προβλήματα που αντίκρισε μέσα στις λίγες ημέρες απο το πόστο του προέδρου.

Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον δήμαρχο κ. Παντελή Τσακίρη για την θέση του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Ω που με εμπιστεύτηκε.
Ο λόγος που δέχτηκα την συγκεκριμένη θέση δεν ήταν ο μισθός, πράγμα που δείχνει η τωρινή μου απόφαση, αλλά η επιθυμία μου να προσφέρω από ένα πολύ δύσκολο πόστο με πολλά προβλήματα της καθημερινότητας, τα οποία εν γνώση μου ανέλαβα και για τα οποία δεν φοβήθηκα να ασχοληθώ, να κουραστώ και να βρω λύσεις, πιστεύοντας στον εαυτό μου και τις ικανότητες μου.
Ξεκίνησα ως όφειλα και λόγο του χαρακτήρα μου, που θέλω να είναι επαρκής, αποτελεσματικός, έντιμος και αξιόπιστος, να ενημερωθώ στο τι είναι αυτό που έπρεπε να διαχειριστώ, τα προβλήματα που είναι εν ροή και αυτά που ενδεχομένως θα απαιτούνταν να επιλυθούν και στο μέλλον από την ημέρα που προφορικά ο δήμαρχος με ενημέρωσε ότι θα είμαι πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ω (αρχές Σεπτέμβριου).
Επιγραμματικά αναφέρω μερικά από τα τρέχοντα προβλήματα : λειτουργία βιολογικού Λητής, έλλειψη προσωπικού, χρηματοδότηση μη επιλέξιμων δαπανών έργων που υλοποιούνται και αυτών που πρόκειται να εκτελεστούν, λειψυδρία Δ.Ε. Καλλιθέας κ.α, προβλήματα για τα οποία η αντιμετώπισή τους απαιτεί τεράστια χρηματικά κεφάλαια τα οποία δεν υπάρχουν.
Το πιο σημαντικό από όλα τα τρέχοντα προβλήματα ήταν η λανθασμένη διαχείριση των πληρωμών του έργου που αφορά την βελτίωση της ποιότητας και ποσότητας πόσιμου νερού στις δημοτικές κοινότητες της Δ.Ε. Μυγδονίας, το οποίο είναι συγχρηματοδοτούμενο έργο με την Ε.Ε και κατά συνέπεια θα έπρεπε να ήμασταν απόλυτα συνεπείς και σύμφωνα με τις διαδικασίες που ορίζουν την διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Εν κατακλείδι, πιστεύω ότι η λύση για την αντιμετώπιση των ανωτέρω προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής των δημοτών, δεν είναι η απόφαση μόνο ενός προσώπου και του Δ.Σ της Δ.Ε.Υ.Α.Ω ή ακόμα και της διοίκησης του Δήμου, αλλά η συλλογική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έτσι ώστε να βρεθεί μια λύση υγιής και σύννομη, λύση ριζική και όχι επιφανειακή, για να μπορεί να επιτελέσει το συγκεκριμένο νομικό πρόσωπο το έργο για το οποίο έχει συσταθεί, αναλαμβάνοντας κάθε παράταξη τις ευθύνες της.
Για τους ανωτέρω λόγους υπέβαλλα την παραίτησή μου, για να δείξω τα μεγάλα προβλήματα στην ένταση και στην έκτασή τους, προσδοκώντας την μόνιμη λύση των χρονιζόντων αυτών προβλημάτων που αφορούν τους δημότες της Δ.Ε Μυγδονίας και Καλλιθέας.

Δαμιανός Ιωσηφίδης

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.