Ομόφωνο ΟΧΙ απο το Ωραιόκαστρο στην καύση απορριμάτων- Δείτε τι προκαλεί στην υγεία

Ομόφωνο ΟΧΙ απο το Ωραιόκαστρο στην καύση απορριμάτων- Δείτε τι προκαλεί στην υγεία

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ωραιοκάστρου δηλώνει την έντονη αντίθεση του στο ενδεχόμενο καύσης απορριμμάτων γενών αποβλήτων ως φθηνό καύσιμο στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ και οποιοδήποτε άλλο εργοστάσιο όπως και στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία και απαιτεί μία σειρά από μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και του περιβάλλοντος.

Η καύση των απορριμμάτων θα έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή και εκπομπή οργανικών ενώσεων όπως διοξίνες,φουράνια, οξείδια του αζώτου. Αυτά προκαλούν καρκίνο,καρδιαγγειακά νοσήματα,διαταραχές στο αναπνευστικό και ουροποιητικό σύστημα, υπέρχρωση δέρματος και υπερτρίχωση, πολυνευροπάθεια,αδυναμία στα κάτω άκρα, αισθητικές διαταραχές (όραση,ακοή, όσφρηση και γεύση) μέχρι και ψυχιατρικές διαταραχές. Πλανάται όποιος νομίζει ότι οι επιπτώσεις της καύσης θα είναι κατά τόπους γιατί ο αέρας δεν γνωρίζει σύνορα και περιοχές.

Το γνωρίζει καλά ο λαός της Μαγνησίας που εισπνέει το δηλητηριώδες καυσαέριο της ΑΓΕΤ. Προτεραιότητα αποτελεί η πρόληψη παραγωγής αποβλήτων,η ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή και κομποστοποίηση, ο καθαρισμός σύγχρονων όρων αποκομιδής με ανανέωση του εξοπλισμού,η υγειονομική ταφή, η μόνιμη και σταθερή δουλειά με συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους στη διαχείριση των αποβλήτων.Αυτά μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο στα πλαίσια ενός ενιαίου κρατικού φορέα με ολοκληρωμένο κεντρικό σχεδιασμό. Προτεραιότητα αποτελεί η δημιουργία κέντρου υγείας στο δήμο μας απαιτούμε ξεκάθαρες τοποθετήσεις και δεσμεύσεις όλων των εμπλεκόμενων δημόσιων αρχών ενάντια στην καύση.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η καύση πετ κοκ και σκουπιδιών από το ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας. Δεσμευόμαστε ότι ο Δήμος μας θα ενημερώσει τον κόσμο και θα μπει δυναμικά μπροστά στην αποτροπή παρόμοιων σχεδίων.

Το άνωθεν ψήφισμα κατατέθηκε από τη δημοτική παράταξη ΑΝ.Α.Σ.Α στο δημοτικό συμβούλιο στις 29/10 και ψηφίστηκε ομόφωνα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.