Οσμή μεγάλου σκανδάλου στο Δήμο Ωραιοκάστρου

Οσμή μεγάλου σκανδάλου στο Δήμο Ωραιοκάστρου

Άναυδοι οι αγρότες από τη στάση του Δήμου απέναντι τους και απέναντι στη δημοτική περιουσία. Έγγραφο με το οποίο βεβαιώνεται ότι η εταιρεία που κατασκευάζει τα φωτοβολταϊκά πάρκα στο Δρυμό έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης των δρόμων, προσκομίστηκε στο Διοικητικό Εφετείο από την Διεύθυνση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Μετά από τις συνεχείς καταγγελίες των αγροτών του Δρυμού που ξεκίνησαν εδώ και περίπου ένα χρόνο ότι από τις εργασίες της εταιρείας έχει καταστραφεί το αγροτικό οδικό δίκτυο και έχει καταστεί επικίνδυνο για ανθρώπους και οχήματα, ο Δήμος Ωραιοκάστρου πραγματοποίησε αυτοψίες κατά τις οποίες διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων από πλευράς της εταιρείας.

Παρότι είχε δοθεί προθεσμία μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου του 2022 στην εταιρεία να συμμορφωθεί, υπάλληλοι του Δήμου βεβαίωσαν στις 20 Δεκεμβρίου ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε. Από εκείνη την ημέρα ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου είχε υποχρέωση ο ίδιος προσωπικά να ανακαλέσει τις άδειες που έχει δώσει στην εταιρεία να σκάβουν τους δρόμους μέχρι την αποκατάσταση τους. ΄Ομως ο Δήμαρχος με προφάσεις και αιτιάσεις που ακόμη δεν έχουν πείσει κανέναν αρνείται πεισματικά να ανακαλέσει τις άδειες και να υποχρεώσει την εταιρεία να φτιάξει τους δρόμους που κατέστρεψε. Μάλιστα επιμένει ότι δεν έχει δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο ενώ προβλέπεται ρητά στο νόμο.

Όμως η συνέχεια είναι ακόμη πιο σκανδαλώδης. Στις 22 Φεβρουαρίου πάνω από 40 αγανακτισμένοι αγρότες από το Δρυμό ανέβηκαν στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου και απαίτησαν να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημά τους. Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα ψήφισε υπέρ της ανάκλησης αλλά με έκπληξη άκουσαν όλοι τον Δήμαρχο Παντελή Τσακίρη να λέει ότι παίρνει πάνω του όλη την ευθύνη για την (μη) ανάκληση, την οποία μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει.

Προσπαθώντας να βρουν το δίκιο τους οι αγρότες κατέφυγαν στα δικαστήρια όπου κάνανε ασφαλιστικά μέτρα κατά του Δήμου και στα οποία ζήτησαν την έκδοση προσωρινής διαταγής, την οποία και προφανώς θα λάμβαναν με βάση τα όσα προσκόμισαν.

Ωστόσο, πέρα από κάθε λογική, η Διεύθυνση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου (και όχι οι υπάλληλοι που κάνανε τις αυτοψίες) έστειλε στο Δικαστήριο το 4763/24.02.2023 έγγραφο της με το οποίο βεβαίωνε ότι η εταιρεία έχει συμμορφωθεί με τις υποδείξεις και τηρεί τις υποχρεώσεις της!

Στην ουσία δηλαδή η Τεχνική Υπηρεσία αναίρεσε όλα τα προηγούμενα έγγραφα της και ενώ την προηγούμενη μέρα αποφασίστηκε η ανάκληση, εμφάνισε ένα νέο έγγραφο στο οποίο έλεγε ότι ως δια μαγείας λύθηκαν τα προβλήματα.

Δημιουργούνται τεράστια ερωτηματικά σχετικά με την παραπάνω ενέργεια της Τεχνικής Υπηρεσίας αλλά και της στάσης του Δημάρχου στην υπόθεση αυτή, η οποία όπως όλοι μπορούν να καταλάβουν θα αποφέρει κέρδη εκατομμυρίων στην εταιρεία αν και όταν ολοκληρωθεί. Κι αυτό γιατί η σημερινή κατάσταση των αγροτικών δρόμων είναι όχι απλά κακή και επικίνδυνη αλλά πολύ χειρότερη από ότι ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο που είχαν διαπιστωθεί τα σοβαρά προβλήματα από τους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Πληροφορίες θέλουν τους αγρότες του Δρυμού να κινούνται ποινικά εναντίον του Δημάρχου και της Διευθύντριας της Τεχνικής Υπηρεσίας για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες τους για την καταστροφή του αγροτικού δικτύου που αποτελεί δημοτική περιουσία και για το οποίο οι προηγούμενες διοικήσεις έχουν ξοδέψει χιλιάδες ευρώ.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εικόνα καταστροφής που παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες το αγροτικό οδικό δίκτυο του Δρυμού:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.