ΟΧΙ στην καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ όπως και το 2010 ζήτησαν από το Μητροπολίτη κ.κ. Βαρνάβα, σύλλογοι που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία 

ΟΧΙ στην καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ όπως και το 2010 ζήτησαν από το Μητροπολίτη κ.κ. Βαρνάβα, σύλλογοι που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία 

Στα πλαίσια της ενημέρωσης  του ψηφίσματος  και των θέσεων της Πρωτοβουλίας των 114 συλλόγων, σωματείων και φορέων κατά της καύσης απορριμμάτων RDF SRF στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας, μέλη από συλλόγους που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, συναντήθηκαν με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα.

Του εξέφρασαν την καθολική απαίτηση για το σταμάτημα της διαδικασίας της αδειοδότησης του ΤΙΤΑΝ, τη διαχρονική εναντίωση της τοπικής κοινωνίας στην καύση απορριμμάτων, τις συνέπειες που θα επιφέρει στην ποιότητα ζωής και τα παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη των πολιτών της Δυτικής Θεσσαλονίκης από αυτούς που έχουν μόνο στόχο το κέρδος και συμφέροντα εις βάρος της υγείας. Του ζητήθηκε, όπως το 2010 είχε στάση και πήρε πρωτοβουλίες κατά της καύσης στο ΤΙΤΑΝ και υπέρ των πολιτών, να συνεχίσει να την υποστηρίζει και σήμερα.( Δείτε εδώ για το 2010 https://bit.ly/2SvlkzI)

Στη συνάντηση που έγινε στη Μητρόπολη για να υπάρχει και η άποψη του δήμου Παύλου Μελά,  αλλά και των υπολοίπων δήμων που αντιδρούν, υπήρξε φυσική παρουσία του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος του δήμου Παύλου Μελά Σάκη Λαζαρίδη και παράλληλα τηλεφωνική παρέμβαση του Δημάρχου Αμπελοκήπων Μενεμένης και Α΄ Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ Λάζαρου Κυρίζογλου.

 Ο Σεβασμιότατος, αφού άκουσε όλες τις πλευρές εξέφρασε τις περιβαλλοντικές ανησυχίες του, ανέφερε ότι συνεχίζει η θέση του να είναι όπως και του 2010 κατά τέτοιων ενεργειών που υποβαθμίζουν τη Δυτική Θεσσαλονίκη και δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει για το καλύτερο.

Τις τελευταίες 15 ημέρες, η Πρωτοβουλία των 114 συλλόγων, στα πλαίσια ενημέρωσης του ψηφίσματός της, απευθύνθηκε και ζήτησε με επιστολή να πάρουν θέση και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να μην περάσει η αδειοδότηση του ΤΙΤΑΝ : α) σε όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου, β) σε όλους τους βουλευτές Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, γ) στον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα και στους περιφερειακούς συμβούλους.

  Υπήρξαν σχετικές ενέργειες και έγιναν επερωτήσεις στη Βουλή από πλήθος βουλευτών από 5 κοινοβουλευτικά κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Μέρα25, Ελληνική Λύση). Από την Περιφέρεια δεν έχουν πάρει θέση ακόμη (ούτε απάντησαν), ο κ. Τζιτζικώστας και η παράταξή του που είναι και η διοικούσα.

Τις επόμενες μέρες, θα ακολουθήσουν και άλλες ενημερώσεις αυτή τη φορά προς τους Δημάρχους και τις δημοτικές παρατάξεις των δήμων της Δυτικής Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, αλλά και προς επιστημονικούς φορείς.

Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμη πιο δυναμικά, λέμε ΟΧΙ στην καύση απορριμμάτων RDF SRF στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης και αναμένουμε τη λήξη της καραντίνας για να περάσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, μαζικές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.