Ο βιρτουόζος πιανίστας Δημήτρης Τουφεξής μας μιλάει για το ρεσιτάλ που διοργανώνει η μουσική σχολή “Τομπάζης” στο Ωραιόκαστρο

Ο βιρτουόζος πιανίστας Δημήτρης Τουφεξής μας μιλάει για το ρεσιτάλ που διοργανώνει η μουσική σχολή “Τομπάζης” στο Ωραιόκαστρο

Η Σχολή “Τομπάζης” διοργανώνει σεμινάριο και ρεσιτάλ πιάνου με τον διεθνούς φήμης πιανίστα και μαέστρο Δημήτρη Τουφεξή.

Ο Δημήτρης Τουφεξής είναι διεθνώς διακεκριμένος μουσικός, βιρτουόζος πιανίστας, καθηγητής πιάνου και διευθυντής ορχήστρας.

Το oraiokastro24 βρέθηκε στις πρόβες και ενημερώθηκε για όλα απο τον κ.Δημήτρη Τουφεξή, τον ιδιοκτήτη της μουσικής σχολής “Τομπάζης”  κ.Γιώργο Τομπάζη και την σολίστ Ευαγγελία Αντύπα

Το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00 στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Βαφοπούλου 5, Θεσσαλονίκη.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη του σεμιναρίου κ. Λίτσα Αντύπα στο τηλέφωνο 6937167844.

Δημήτρης Τουφεξής

Γεννήθηκε στην Αίγυπτο το 1953. Σε ηλικία 3 ετών μυήθηκε στον κόσμο της μουσικής από τον πατέρα του, ο οποίος ήταν και αυτός πιανίστας. Το 1962 ήρθε με την οικογένειά του στην Ελλάδα, όπου και απέσπασε την πρώτη του υποτροφία στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Ένα χρόνο αργότερα (1963), σε ηλικία 10 ετών, κέρδισε διπλή υποτροφία από την Julliard School of Music, στη Νέα Υόρκη, και εκεί ολοκλήρωσε όλες τις μουσικές σπουδές του λαμβάνοντας bachelor και master.

Ως σολίστ, έχει εμφανιστεί με τις πιο σημαντικές συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου: Ν. Υόρκης, Βοστόνης, Πίτσμπουργκ, Σαν Φρανσίσκο, Δρέσδης, Λονδίνου, Βιέννης, Ρωσίας κ.α

Έχει εμφανιστεί σε 50 Πολιτείες των ΗΠΑ, όπου πραγματοποιεί περιοδείες σε ετήσια βάση και έχει παίξει 10 φορές στο Λευκό Οίκο παρουσία του Προέδρου των Η.Π.Α.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.