Ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Πολιτών Ωραιοκάστρου τοποθετείται για την πυροπροστασία

0
1847

Οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, επαναφέρουν στην επικαιρότητα, το θέμα της πυροπροστασίας στο δήμο Ωραιοκάστρου. Περιοχή, που λόγω μεγέθους έκτασης, το οποίο σε μεγάλο βαθμό διαθέτει δάσος βρίσκεται σε υψηλό βαθμό επικινδυνότητας.

Επειδή τα δείγματα γραφής της σημερινής διοίκησης κυριολεκτικά μας κάνουν να τρέμουμε και μόνο στη ιδέα να συμβεί το κακό θεωρούμε, πως είναι αναγκαία η λήψη μέτρων, που θα προστατέψουν την περιοχή μας. Η ανικανότητα της διοίκηση μας αναγκάζει να αναζητήσουμε μόνοι μας μέτρα ώστε να προλάβουμε πιθανή πυρκαγιά.

Εξάλλου είναι χαρακτηριστικό πως στο μέσο του καλοκαιριού, που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, η υπηρεσία αποκομιδής απορριμμάτων κυριολεκτικά αποψιλώνεται. Και αυτό γιατί οι συμβασιούχοι που απασχολούνται στην υπηρεσία αποχωρούν χωρίς να αντικατασταθούν. Έτσι η συχνότητα με την οποία γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων μειώνεται, αυξάνοντας ταυτόχρονα όλους τους υπόλοιπους κινδύνους. Πέρα λοιπόν από την πιθανότητα εκδήλωσης ασθενειών, τη δυσοσμία, τις εικόνες πλημμυρισμένων κάδων, δημιουργείται ακόμη μία εστία κίνδυνου εκδήλωσης φωτιάς.

Ως παράταξη έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις σε ότι αφορά της πυροπροστασία. Για καλή μας τύχη ιδρυτικό μέλος της παράταξης είναι ο κ. Αντώνης Μπαλούρης, πρώην προϊστάμενος της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο νομό Πέλλας. Οι πολύτιμες γνώσεις του, που πήραν τη μορφή των προτάσεων, έχουν κατατεθεί, όμως παρέμειναν αναξιοποίητες από τη συγκεκριμένη διοίκηση. Τι και αν τις επαναλάβαμε, τι και να τις κοινοποιήσαμε σε όλους τους εμπλεκόμενους, αυτό που τελικά συναντήσαμε ήταν κλειστές πόρτες. Πλέον η μοναδική ελπίδα είναι αυτό που προαναφέραμε, η ατομική προσπάθεια των πολιτών να προστατέψουν τις ζωές και τις περιουσίες τους.

Δάκης Μανουσάκης- Επικεφαλής  δημοτικής προοδευτικής παράταξης κίνησης ανεξάρτητων πολιτών Ωραιοκάστρου.

Τηλ. 6932 613200

Κίνηση ανεξάρτητων πολιτών kinisi politon

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.