Ο ορειβατικός σύλλογος Νεοχωρούδας φροντίζει το κιόσκι με την υπέροχη θέα

Ο ορειβατικός σύλλογος Νεοχωρούδας φροντίζει το κιόσκι με την υπέροχη θέα

Μέλη της Ορειβατικής Ομάδας του συλλόγου Νεοχωρούδας με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Τολη (Μπλακ), πραγματοποίησαν εργασίες συντήρησης στο κιόσκι με την υπέροχη θέα που βρίσκεται στον ορεινό όγκο του Ωραιοκάστρου.
Αντικατάσταση κεραμιδιών, δημιουργία πόρτας, βάψιμο τα ξύλα και το βασικότερο από όλα τοποθετήθηκαν τζάμια.
Ένα κιόσκι κόσμημα που δημιουργήθηκε από τον ορειβατικό σύλλογο Νεοχωρούδας για όλον τον κόσμο.
Με γνώμονα την αγάπη προς την φύση και τον σεβασμό στο περιβάλλον η ομάδα προσπαθεί να το κρατάει επισκέψιμο και καθαρό.

Φωτογραφικό Υλικό : Δελουδης Δημήτριος

Γνωρίζουμε καλύτερα την Ορειβατική Ομάδα:

Η Ορειβατική ομάδα του συλλόγου ιδρύθηκε το 1991. Σκοπός της ομάδας είναι η γνωριμία των ανθρώπων με τη φύση και η προστασία της . Με την δημιουργία της ομάδας αυτής ο Πολιτιστικός Σύλλογος θέλησε να αφυπνίσει τα νέα άτομα να γνωρίσουν της ομορφιές της Ελλάδος μέσα από την άσκηση και την πραγματοποίηση διαφόρων εξορμήσεων.
Έχουν καταφέρει να περιηγηθούν σε πολλά βουνά και στις περισσότερες κορυφές της Ελλάδας (Μύτικας 2.917, Σμόλικας 2.637, Καϊμακτσαλάν, Γκιώνα, Γκαμήλα, Ψηλορείτης, Λευκά όρη , Φαράγγι Σαμαριάς, Φαλακρό, Βίτσι, Ζαγόρια(Γέφυρα κήπων,Φαράγγι βίκου, Γκαμήλα), Βελούχι, Βαρδούσια, Άγραφα, Ροδόπη (ΚαράΝτερέ, Νέστος, Καταρράκτης Λειβαδίτη) Γράμος 2520μ, Άγιο Όροs). Στης δραστηριότητες της ορειβατικής ομάδας περιλαμβάνεται η ποδηλασία (Γύρος της λίμνης Πλαστήρα , λίμνη Κερκίνης, διαδρομή Νεοχωρούδα – Νάουσα) καθώς επίσης και το Ράφτινκ(Βενέτικο, Αγγίτη, Αλιάκμων) .
Δυο από τα μέλη της ομάδας εχουν καταφέρει να πατήσουν στις ψηλότερες κορυφές της Ευρώπης ,Αφρικής ,Βορείου και Νοτίου Αμερικής , καθώς και της Ασίας.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ορειβατική ομάδα στην οργάνωση μιας αποστολής στο εξωτερικό είναι το αρκετά μεγάλο οικονομικό κόστος . Στις τέσσερις αποστολές που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα, τα έξοδα κάλυψαν προσωπικά οι ορειβάτες που έλαβαν μέρος σ’ αυτές.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρούδας, εκτός από την αμέριστη ηθική υποστήριξη που πρόσφερε στους ορειβάτες του, συμμετείχε στην μερική κάλυψη των οικονομικών αναγκών της εκάστοτε αποστολής παρόλο που το ταμείο του στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στις συνδρομές των μελών του.
Αποστολές στο εξωτερικό
Μερικές από τις κορυφές που κατέκτησαν κατά την 20ετη δραστηριότητα της Ομάδας
2.1.1. ΑΦΡΙΚΗ (ΚΙΛΙΜΑΝΤΖΑΡΟ -UHURU 5895 m) 1995 2.1.2. N. AMEΡIKH(ΑΝΔΕΙΣ -ACONCAGUA 6960 m)1996 2.1.3 ΕΥΡΩΠΗ(ΚΑΥΚΑΣΟΣ-EL BRUS 5642m) 1996 2.1.4 B. ΑΜΕΡΙΚΗ (ΑΛΑΣΚΑ -McKinley 6194m) 1999
Επίσης και τις εξής κορυφές:
2.1.5 ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ(ΚAGIABE 5800m-KONTOPAXIN 5900m)2002 2.1.6 ΙΣΛΑΝΔΙΑ(HRANNADALSHNJUKUR)2003 2.1.7 ΝΕΠΑΛ ΙΜΑΛΑΙΑ (ΑΙΛΑΝ ΠΙΚ 6190m) 2004
vendo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.