Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ για την επαναλειτουργία της αγοράς με τη μέθοδο «click away»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Γιώργος Καρανίκας τοποθετείται για την επαναλειτουργίας της αγοράς πριν τις γιορτές με τη μέθοδο «click away» 

Σε μία περίοδο που κορυφώνεται η αγωνία του εμπορικού κόσμου, αναμένοντας από την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει τον τρόπο και να προσδιορίσει την ημερομηνία επαναλειτουργίας της αγοράς πριν τις γιορτές, η προαναγγελία από το Υπουργείο Ανάπτυξης καθιέρωσης της μεθόδου «click away» στις αγορές, δημιουργεί σύγχυση και ανησυχία στους χιλιάδες μικρούς και μεσαίους εμπόρους όλης της χώρας, για τη συντριπτική πλειονότητα των οποίων η συγκεκριμένη μέθοδος αγορών δεν έχει πεδίο εφαρμογής.
Η προστασία της δημόσιας υγείας δεν πρέπει να σημάνει υποχώρηση της Πολιτείας από την προστασία του υγιούς ανταγωνισμού. Κανένα νέο «εργαλείο» πωλήσεων δεν μπορεί να υποκαταστήσει τα ανοικτά εμπορικά καταστήματα, που έχουν αποδείξει ότι δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοιού. Η επαναλειτουργία της αγοράς με ασφάλεια για τους καταναλωτές και ισότιμη αντιμετώπιση όλων των επιχειρήσεων είναι σε συνθήκες πανδημίας μία δύσκολη εξίσωση, η λύση της οποίας περνά μέσα από το συνεχή καλόπιστο διάλογο και τη συνεννόηση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους του ελληνικού εμπορίου. Μόνο έτσι θα αποτραπούν αχρείαστοι αιφνιδιασμοί και στρεβλώσεις, ώστε να σφυρηλατηθεί το κοινό μέτωπο Πολιτείας, κοινωνίας και επιχειρηματικότητας που απαιτούν οι περιστάσεις.

Γιώργος Καρανίκας

Γεωργιάδης: Ψώνια με την μέθοδο “click away” – Ελεγχόμενο άνοιγμα της αγοράς

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.