Ο Τάκης Βαμβακίδης δίνει ραντεβού το Μάιο του 2021 προς τιμή των Ποντίων, βίντεο

Ο Τάκης Βαμβακίδης δίνει ραντεβού το Μάιο του 2021 προς τιμή των Ποντίων, βίντεο

Στον Κεχρόκαμπο Καβάλας βρίσκεται ο Τάκης Βαμβακίδης για μία ακόμη παράσταση Νόστος ρίζα μ’ και κλαδί μ’ σε σενάριο του Δημήτρη Πιπερίδη στον Κεχρόκαμπο Καβάλας, ένα ιστορικό προσφυγικό χωριό που χτυπάει η καρδιά του Πόντου.

Ο πάτερ Γαβριήλ κάλεσε στο βήμα του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου τον γνωστό ηθοποιό  να μιλήσει για τον Νόστος,που θα ανέβει τη Δευτέρα 10 Αυγούστου στο  προαύλιο του δημοτικού σχολείου Κεχροκάμπου στις 21:00

Ο Τάκης Βαμβακίδης για μία ακόμη φορά συγκινημένος που βρίσκεται στο συγκεκριμένο χωριό έδωσε μία υπόσχεση, έδωσε ένα ραντεβού, το Μάιο του 2021 να βρίσκεται εκεί και με τις γυναίκες και τα παιδιά του Κεχροκάμπου μέσα από τα μεγάφωνα του ναού να ακουστεί, “η  καμπάνατ Πόντου” με την ευγενική συμμετοχή του γνωστού πόντιου αοιδού  Αλέξη Παρχαρίδη.

“Η καμπάνα του Πόντου” είναι ένα μακροσκελές επικολυρικό ποίημα, που δημιούργησε η ποιητική φαντασία του Πόντιου λογοτέχνη Φίλωνα Κτενίδη. Είναι η ελεγεία που εκφράζει την οδύνη και τον πόνο του ποιητή για τη συμφορά και τον διωγμό των Ελλήνων του Πόντου από τις πατρογονικές τους εστίες.
Γράφτηκε γύρω στο έτος 1950 και δημοσιεύτηκε στο 1ο τεύχος του περιοδικού “Ποντιακή Εστία”, για να ακουστεί ο πνευματικός της ήχος στα πέρατα της οικουμένης. Ήταν το προσκλητήριο σάλπισμα του Φίλωνα Κτενίδη προς όλους τους Πόντιους, τους οποίους προσκαλούσε να καταστήσει κοινωνούς των ιδεών και των οραμάτων του. Μέσα στα χαλάσματα αναζητούσε την ελπίδα που θα συνέβαλε στην πρόοδο και την προκοπή των συμπατριωτών του. Ήταν το μεγάλο όραμα και η υπόσχεση που έδωσε στον εαυτό του, αλλά και στο ανώνυμο πλήθος των προσφύγων, που αναζητούσαν την προστασία και τη χάρη της Παναγίας.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.