Πάμε μια υπέροχη βόλτα στη σμαραγδένια λίμνη,βίντεο

0
855

Πάμε μια υπέροχη βόλτα στη σμαραγδένια λίμνη,βίντεο

Δήμος Παιονίας του Κιλκίς . Μια απίστευτα μαγική με μεγάλο ενδιαφέρον φυσική υδάτινη όαση , αποτελείτε από πολλά ρυάκια που σχηματίζουν καταρράκτες όπου τα νερά τους πέφτουν στη Σμαραγδένια η Γαλάζια λίμνη , όλα αυτά περικυκλωμένα από μυθική βλάστηση.

Το χρώμα της λίμνης οφείλετε σε απολιθωμένους οργανισμούς που βρίσκονται στον πυθμένα της , το μέγιστο βάθος είναι περίπου 4 μέτρα , η λίμνη γεμίζει από το ρέμα Κοτζά-Ντερέ και καταλήγει στον Αξιό ποταμό , στο σημείο που βρίσκονται οι καταρράκτες το πέτρωμα είναι ασβεστόλιθος , πιο πάνω από την γαλάζια λίμνη υπάρχει μια υπέροχη σπηλιά με σταλακτίτες όπου μπορούμε ακίνδυνα να την επισκεφτούμε .

Η βλάστηση στη περιοχή είναι ιδιαίτερα πυκνή και αποτελείται από ένα μεικτό δάσος που είναι πλούσιο σε διαφορετικά είδη όπως πλατάνια , βελανιδιές , καρυδιές , φουντουκιές , καστανιές , κρανιές , οξιές , δάφνες , κουφοξυλιές , κισσοί , κληματσίδες , αρκουδόβατοι και άλλα πολλά .

Η πανίδα με ποικιλία όπως αγριογούρουνα , αλεπούδες , ασβούς , κουνάβια , λύκους , τσακάλια , λαγούς , βίδρες , ζαρκάδια , γεράκια , κουκουβάγιες , νυχτερίδες , δρυοκολάπτες , μπεκάτσες , αηδόνια , φίδια , χελώνες και άλλα τα οποία δεν φτάνουν να περιγράψουμε το μικρό αυτό φανταστικό οικοσύστημα .

Βρίσκεται βορειοδυτικά του νομού Κιλκίς στους βορειοανατολικούς πρόποδες του βουνού Πάικου . Κοντά βρίσκετε το χωριό Σκρα όπου στη περιοχή αυτή έγινε μια από της σημαντικότερες μάχες του Α Παγκοσμίου Πολέμου . Πως πάμε στους καταρράκτες του Σκρα … Περίπου 85 χλμ. από Θεσσαλονίκη . Κατευθύνεστε προς Ευζώνους – Πολύκαστρο-Αξιούπολη-Φανό-Σκρα. Λίγο μετά το Σκρα στρίβετε αριστερά για το χωριό Κούπα.

Μετά από 3 χλμ. φτάνετε σε ένα πλάτωμα αφήνετε το αμάξι και συνεχίζετε με τα πόδια…..Στην επιστροφή προτείνουμε Γουμενισσα !!!

Νίκος Φωτιάδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.