Πάμε μια υπέροχη βόλτα στη σμαραγδένια λίμνη,βίντεο

Πάμε μια υπέροχη βόλτα στη σμαραγδένια λίμνη,βίντεο

Δήμος Παιονίας του Κιλκίς . Μια απίστευτα μαγική με μεγάλο ενδιαφέρον φυσική υδάτινη όαση , αποτελείτε από πολλά ρυάκια που σχηματίζουν καταρράκτες όπου τα νερά τους πέφτουν στη Σμαραγδένια η Γαλάζια λίμνη , όλα αυτά περικυκλωμένα από μυθική βλάστηση.

Το χρώμα της λίμνης οφείλετε σε απολιθωμένους οργανισμούς που βρίσκονται στον πυθμένα της , το μέγιστο βάθος είναι περίπου 4 μέτρα , η λίμνη γεμίζει από το ρέμα Κοτζά-Ντερέ και καταλήγει στον Αξιό ποταμό , στο σημείο που βρίσκονται οι καταρράκτες το πέτρωμα είναι ασβεστόλιθος , πιο πάνω από την γαλάζια λίμνη υπάρχει μια υπέροχη σπηλιά με σταλακτίτες όπου μπορούμε ακίνδυνα να την επισκεφτούμε .

Η βλάστηση στη περιοχή είναι ιδιαίτερα πυκνή και αποτελείται από ένα μεικτό δάσος που είναι πλούσιο σε διαφορετικά είδη όπως πλατάνια , βελανιδιές , καρυδιές , φουντουκιές , καστανιές , κρανιές , οξιές , δάφνες , κουφοξυλιές , κισσοί , κληματσίδες , αρκουδόβατοι και άλλα πολλά .

Η πανίδα με ποικιλία όπως αγριογούρουνα , αλεπούδες , ασβούς , κουνάβια , λύκους , τσακάλια , λαγούς , βίδρες , ζαρκάδια , γεράκια , κουκουβάγιες , νυχτερίδες , δρυοκολάπτες , μπεκάτσες , αηδόνια , φίδια , χελώνες και άλλα τα οποία δεν φτάνουν να περιγράψουμε το μικρό αυτό φανταστικό οικοσύστημα .

Βρίσκεται βορειοδυτικά του νομού Κιλκίς στους βορειοανατολικούς πρόποδες του βουνού Πάικου . Κοντά βρίσκετε το χωριό Σκρα όπου στη περιοχή αυτή έγινε μια από της σημαντικότερες μάχες του Α Παγκοσμίου Πολέμου . Πως πάμε στους καταρράκτες του Σκρα … Περίπου 85 χλμ. από Θεσσαλονίκη . Κατευθύνεστε προς Ευζώνους – Πολύκαστρο-Αξιούπολη-Φανό-Σκρα. Λίγο μετά το Σκρα στρίβετε αριστερά για το χωριό Κούπα.

Μετά από 3 χλμ. φτάνετε σε ένα πλάτωμα αφήνετε το αμάξι και συνεχίζετε με τα πόδια…..Στην επιστροφή προτείνουμε Γουμενισσα !!!

Νίκος Φωτιάδης

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.