Πάσχα όπως παλιά – Χορός, γλέντι και ψήσιμο του οβελία σε όλη την Ελλάδα

Πάσχα όπως παλιά – Χορός, γλέντι και ψήσιμο του οβελία σε όλη την Ελλάδα

Με σύμμαχο τον καλό καιρό γιορτάζεται σήμερα το Άγιο Πάσχα, η Ανάσταση του Θεανθρώπου, σε όλες τις γωνιές της χώρας μετά από δύο χρόνια εγκλεισμού.

Οι σούβλες έχουν πάρει φωτιά για το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία, στις αυλές των σπιτιών ακόμα και στις πυλωτές των πολυκατοικιών.

Οι περισσότεροι Έλληνες προτίμησαν να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα στην περιφέρεια, καθώς φέτος είχαμε την μεγαλύτερη έξοδο των τελευταίων ετών.
O ρεπόρτερ της ΕΡΤ Βαγγέλης Μητρούσιας από το χωριό Καλύβια στην Ελασσόνα μεταφέρει εικόνες και χρώματα από το Πάσχα στο χωριό.

Στους ανθρώπους που δοκιμάστηκαν από τα Ρίχτερ, στο Αρκαλοχώρι, βρέθηκε η Φανή Καλαθάκη. Όπως είπε παρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεν έχουν χάσει την αισιοδοξία τους και τη διάθεση να γιορτάσουν το φετινό Πάσχα. 

Πληρότητα κατά 95% παρουσιάζουν καταλύματα και εστιατόρια στα Ζαχοροχώρια, όπως αναφέρει και ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Σωτήρης Αργύρης.

Η ευχή το Αναστάσιμο Φως να σημάνει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και η ανάγκη στήριξης της κοινωνίας απέναντι στην ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, ήταν ο κοινός παρονομαστής στα πασχαλινά μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.