Πέτσας : Αυστηρότερες ποινές για την κακοποίηση ζώων 

Πέτσας : Αυστηρότερες ποινές για την κακοποίηση ζώων

Για τις σημαντικές δράσεις για την προστασία των αδέσποτων ζώων, αλλά και των ζώων συντροφιάς, που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και για την κριτική που δέχεται η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αναφορικά με την υπόθεση Λιγνάδη, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Χαρακτήρισε φιλόδοξο το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο βάζει για πρώτη φορά συγκεκριμένους όρους, τονίζοντας πως θα υπάρχουν πλέον μητρώα τόσο για τα ζώα συντροφιάς, όσο και για τους παραβάτες, ενώ ορίζει κανόνες για την αναπαραγωγή. Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα υπάρχει κάποιος ελεγκτικός μηχανισμός που θα τσεκάρει αν τα ζώα, για παράδειγμα, είναι στειρωμένα, ο κ. Πέτσας είπε πως θα υπάρχει ένας μηχανισμός εποπτείας.

Τόνισε επίσης πως αυστηροποιούνται οι ποινές για την κακοποίηση ζώων, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για τις εικόνες με το πνιγμένο σκυλί στη Σκιάθο.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.