Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών – Λύσε τη σιωπή, εκδήλωση

Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών – Λύσε τη σιωπή, εκδήλωση

Ο Ο.Η.Ε. έχει κηρύξει από το 1991 την 25η Νοεμβρίου ως την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Αυτή η ημέρα αποτελεί μια καλή αφορμή για να μεταδίδεται ξανά και ξανά το μήνυμα “Λύσε τη σιωπή” καθώς δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση, αλλά η κάθε είδους βία (σωματική, ψυχολογική, λεκτική ή σωματική) κατά των γυναικών αποτελεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση που μας αφορά όλους ανεξαιρέτως.

Με αφορμή αυτήν την ημέρα ο σύλλογος γυναικών “Η Αρίστη” διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση σε ένα ρομαντικό καφέ της πόλης του Ωραιοκάστρου στο Le Petit Paradis. Καταξιωμένες ομιλήτριες ενημέρωσαν το κοινό για την “πανδημία” των χρόνων, την κακοποίηση των γυναικών και πως μπορούμε να προφυλαχθούμε ή και να την αντιμετωπίσουμε πριν είναι αργά…

Η Ανατολή Κωνσταντινίδου, πρόεδρος του συλλόγου “Λύσε τη σιωπή” , εκπαιδευτικός και δημοτική σύμβουλος του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη μας μίλησε στην κάμερα του oraiokastro24 και στην Μαρίνα Γεωργιάδου για την ημέρα αυτή:

Η πρόεδρος του συλλόγου  “Η Αρίστη”, Άννα Ραφαηλίδου, στηρίζοντας τις κακοποιημένες  γυναίκες απο το 2018 μίλησε για την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών:

Η βραδιά κύλησε σε ένα ευχάριστο κλίμα και η συζήτηση των παρευρισκόμενων υπο τους ήχους του σαξόφωνου άφησε το ελπιδοφόρο μήνυμα οτι η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών δε θα αργήσει να έρθει αρκεί να είμαστε καλά και σωστά ενημερωμένες.

Την συζήτηση συντόνισε η παρουσιάστρια της euro tv Μαρία Ιακωβάκη.
Ακολουθούν στιγμιότυπα απο τις ομιλήτριες της βραδιάς, της προέδρου του συλλόγου “Λύσε τη σιωπή” Ανατολή Κωνσταντινίδου, της δικηγόρου Βάσω Γιδαράκου και της ψυχολόγου στον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών και παιδιών του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου Ντίνα Μενέκου 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.