Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου: Μια ημέρα για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου

Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου: Μια ημέρα για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου

Ο σκύλος με ποικίλους τρόπους αποδεικνύει την πίστη του στον άνθρωπο
  Η 26η Αυγούστου είναι αφιερωμένη στο πιστότερο φίλο του 

Ο σκύλος είναι θηλαστικό ζώο του γένους Κύων (επιστ. Canis lupus familiaris – Κύων ο λύκος ο οικείος). Η καταγωγή του προέρχεται από τον κοινό λύκο. Ο σκύλος αποτελεί ένα από τα κοινότερα κατοικίδια ζώα.

Σκύλος και άνθρωπος – μια αμφίδρομη σχέση χωρίς λόγια

Η σχέση του με τον άνθρωπο χρονολογείται από τα πολύ παλιά χρόνια. Έχει υμνηθεί και δοξαστεί πολλές φορές κυρίως για την έμφυτη τάση του να δέχεται τον άνθρωπο ως ηγετικό μέλος της αγέλης και να δένεται συναισθηματικά μαζί του ιδιαίτερα στενά. Έτσι, έχουν υπάρξει περιπτώσεις σκύλων που θυσιάστηκαν για το «αφεντικό» τους, στην προσπάθειά τους να το σώσουν ή να το προστατεύσουν. Ο σκύλος θεωρείται πως είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

Ο σκύλος είναι ζώο συναισθηματικής υποστήριξης

Ο σκύλος είναι ένα πολύ έξυπνο ζώο και μπορεί να αντιλαμβάνεται πολλά από τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω του. Μάλιστα ο σκύλος μπορεί να μάθει τη σημασία 60 έως και 100 λέξεων. Για παράδειγμα, όταν του λέμε “έλα”, ο σκύλος καταλαβαίνει και έρχεται σε μας. Όταν λέμε “πάμε” ο σκύλος ξέρει ότι θα πάει βόλτα και μπορεί ακόμη και να μας φέρει να του φορέσουμε και το λουρί του. Αντίστοιχα όταν του λέμε “φαγητό” ξέρει ότι ήρθε η ώρα για να φάει. Όταν του δείχνουμε το σφουγγάρι ή το αφρόλουτρό του, καταλαβαίνει ότι θα κάνει το μπάνιο του. Ο σκύλος ακόμη και όταν δεν καταλαβαίνει τι του λέμε, μπορεί να καταλάβει τα συναισθήματά μας από τον τόνο της φωνής μας. Επίσης οι σκύλοι διακρίνουν πολλά μοτίβα της καθημερινής μας ζωής, όπως την ώρα του ύπνου, του φαγητού κτλ.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.