Παγκόσμια ημέρα χορού

image
Ο χορός είναι μια ανάγκη για τον άνθρωπο να εκφραστεί ψυχοσωματικά από την εποχή των σπηλαίων. Στην ελληνική αρχαιότητα ο χορός εντάχθηκε στις καλές τέχνες με προστάτιδα τη μούσα Ερατώ. Διδασκόταν ως βασικό μάθημα στους μαθητές και κατείχε κυρίαρχη θέση στη δημόσια ζωή ( λαϊκές, θρησκευτικές, θεατρικές, στρατιωτικές εκδηλώσεις).
image
Μαζί με τη δημοτική μουσική και την ποίηση, ο χορός διασώθηκε ως σήμερα στην ελληνική παράδοση. Παράλληλα στα πλαίσια του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού βίου της χώρας μας, αναπτύχθηκε και ο κλασικός χορός και το μπαλέτο με σημαντικές δημιουργίες, διακρίσεις και πρωτότυπες χορογραφίες.
image
Ο χορός αναγνωρίζεται από τις επιστήμες της παιδαγωγικής, της ψυχολογίας και της κοινωνιολογίας ως ατομικό και συλλογικό αγαθό. Χορευτής και χορογράφος δημιουργούν ένα καλλιτεχνικό δρώμενο, το οποίο όμως έχει και δημόσιο χαρακτήρα γιατί απευθύνεται στο κοινό, στο κοινωνικό σύνολο και ψυχαγωγεί, δηλαδή προσφέρει αγωγή, εκπαιδεύει, επιμορφώνει διαμορφώνοντας μια καλύτερη ψυχολογία για τους χορευτές και τους θεατές.

Για αυτό, οι πολιτειακοί φορείς οφείλουν να αναβαθμίσουν ως τέχνη το χορό σε επίπεδο μάθησης και διάδοσης και οι ίδιοι οι γονείς να δώσουν διέξοδο στην ανάγκη ψυχοσωματικής έκφρασης και υγείας των παιδιών τους προτρέποντας τα να ασχοληθούν με την εκμάθηση χορού !

Υπεύθυνη χορευτικών τμημάτων ΔΑΣΩ,κα. Ειρήνη Μήτσιου.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.