Παζάρι συλλεκτών με ιστορικά κειμήλια, στις 3 και 4 Ιουνίου, στη ΔΕΘ

Παζάρι συλλεκτών με ιστορικά κειμήλια, στις 3 και 4 Ιουνίου, στη ΔΕΘ

Συλλέκτες …ιστορίας εκθέτουν ψηφίδες πολιτισμού σε μια διοργάνωση που στοχεύει να φέρει σε επαφή ανθρώπους που αγαπούν τα συλλεκτικά αντικείμενα, θέλουν να γνωρίσουν επαγγελματίες του είδους, όπως οίκους δημοπρασιών, αλλά και να μοιραστούν γνώσεις και εμπειρίες.

Πρόκειται για την έκθεση- παζάρι «Συλλεκτική EXPO 2023», που διοργανώνεται στις 3 και 4 Ιουνίου, σε περίπτερο της ΔΕΘ -HELEXPO, με τη συμμετοχή περίπου 30 ιδιωτών και επαγγελματιών. Παράλληλα, όσοι το επιθυμούν, θα μπορούν να φέρουν αντικείμενά τους για εκτίμηση, ή ακόμη και για πώληση, καθώς θα υπάρχουν ειδικοί από κάθε τομέα.

Σύμφωνα με τον διοργανωτή της έκθεσης Δημήτρη Γιαννόγλου, παρόλο που έχουμε να επιδείξουμε λαμπρές ιστορικές συλλογές, η κουλτούρα των εκθέσεων αντικών, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, απουσιάζει.

Σημειώνεται ότι θα εκτεθούν και διάφορες συλλογές ιστορικών κειμηλίων, ανάμεσά τους και μία συλλογή με περίπου 30 βραβεία και μετάλλια που απονέμονταν από τη ΔΕΘ, από το 1927 έως το 1970, σε περίπτερα και εκθέματα που ξεχώριζαν.

Τα κύρια εκθέματα θα είναι νομίσματα, γραμματόσημα, μετάλλια, παράσημα, καρτ ποστάλ, φωτογραφίες, παλαιά βιβλία, παιχνίδια, βιβλία, ρολόγια, ντοκουμέντα, αρχειακό υλικό, βινύλια αλλά και κάθε είδους συλλεκτικά αντικείμενα και έργα τέχνης.

Η έκθεση θα φιλοξενείται στον χώρο του Περιπτέρου της πρώην Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος (γυάλινο κτήριο), απέναντι από τον Πύργο του ΟΤΕ, μέσα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Θα είναι ανοιχτή Σάββατο και Κυριακή 3-4 Ιουνίου 2023, από τις 9 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι η Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία Θεσσαλονίκης, η Φιλοτελική Ένωση Βόλου και ο διεθνής οίκος δημοπρασιών Attica auctions.

ΑΠΕΜΠΕ
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.