ΠΑΟΚ – Άρης 0-1: Άλωσε την Τούμπα με Μαντσίνι, το ματς τελείωσε μετά από διακοπή 40 λεπτών, λόγω εισβολής οπαδών του Δικεφάλου

ΠΑΟΚ – Άρης 0-1: Άλωσε την Τούμπα με Μαντσίνι, το ματς τελείωσε μετά από διακοπή 40 λεπτών, λόγω εισβολής οπαδών του Δικεφάλου

Σε ένα ντέρμπι Θεσσαλινίκης που στιγματίστηκε από επεισόδια και διακοπή, ο Άρης πήρε το διπλό επικρατώντας 1-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 11η αγωνιστική της Super League Interwetten με τον Μαντσίνι να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 41ο λεπτό.

Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Άρη πήγε στους κίτρινους. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου επικράτησε 1-0 του Δικεφάλου στην Τούμπα για την 11η αγωνιστική της Super League Interwetten. Ο Ντάνιελ Μαντσίνι ήταν εκείνος που έδωσε τη νίκη στους κίτρινους στο 41ο λεπτό. Φυσικά, το παιχνίδι στιγματίστηκε από την εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και διακοπή του αγώνα, με τον διαιτητή Ρόμπερτ Μάντεν να αποφασίζει τη συνέχεια του ματς έπειτα από 42 λεπτά διακοπής.

Εισβολή οπαδών του ΠΑΟΚ στο 90+2′ του ντέρμπι με τον Άρη, στα αποδυτήρια διαιτητές και ομάδες

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Άρης ήταν πιο επικίνδυνος στον αγωνιστικό χώρο πήρε δίκαια το προβάδισμα, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν αξιοποίησε τις στιγμές όταν είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να πιέσει τους φιλοξενούμενους. Έτσι η ομάδα του Μάντζιου έφυγε από την Τούμπα με ένα μεγάλο διπλό.

Με αυτό το αποτέλεσμα, ο ΠΑΟΚ έμεινε στους 19 πόντους και πλέον βρίσκεται στο -10 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Ο Άρης ανέβηκε στους 14 πόντους και πλησίασε στο -2 από την πρώτη εξάδα.

Δοκάρι ο ΠΑΟΚ που δυσκολευόταν στο πρώτο μέρος

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Σβιντέρσκι στην κορυφή της επίθεσης, ενώ ο Λουτσέσκου επέλεξε δίδυμο Σβαμπ – Κούρτιτς και πρόσθεσε τον Μουργκ στην τριάδα των μεσοεπιθετικών. Από την άλλη, στην ενδεκάδα του Άρη επέστρεψε ο Σούντγκρεν, με τον Μάντζιο να φτιάχνει τριάδα με Σάσα, Τζέγκο και Εντιαγέ. Την πρώτη στιγμή του παιχνιδιού είχαν οι φιλοξενούμενοι, όταν δεξί σουτ του Μαντσίνι απέκρουσε ο Πασχαλάκης.

Προσδοκώμενα γκολ

ΠΑΟΚ PAOK 0 1 Aris Αρης
Σούπερ ΛίγκαΚυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
Συνολική εικόνα
0,39 Συνολική ικανότητα ομάδας στο γκολ

i
0,67
6 Τελικές προσπάθειες 9
3 Τελικές στην εστία 4

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα “έπρεπε” να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο ΠΑΟΚ θέλησε να απαντήσει με δύο τελικές. Ένα σουτ του Κούρτιτς που απέκρουσε ο Κουέστα και σουτ του Σβιντέρσκι στην κίνηση, με τον τερματοφύλακα του Άρη να μπλοκάρει ξανά. Αυτές ήταν δύο από τρεις τελικές του ΠΑΟΚ σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο. Η άλλη σημειώθηκε στο 20ο λεπτό. Ο Κούρτιτς εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Κουέστα έπεσε, άγγιξε λίγο την μπάλα και την έστειλε στο αριστερό δοκάρι. Ο Δικέφαλος ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με 0,18 xGoals.

Ο Άρης πατούσε καλύτερα και δίκαια μπήκε μπροστά στο σκορ

Ο Άρης πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτος μέρος. Οι επιλογές του Μάντζιου στον άξονα είχαν νικήσει κατά κράτος αυτές του Λουτσέσκου. Οι κίτρινοι ήταν απειλητικοί ιδιαίτερα στην κόντρα επίθεση, βάζοντας σε κίνδυνο τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Στο 17ο λεπτό ο Γκαρσία έκλεψε από τον Ζίβκοβιτς, η μπάλα έφτασε στον Σάσα, ο οποίος τροφοδότησε τον Καμαρά. Ο επιθετικός του Άρη πλάσαρε με το δεξί και η μπάλα κατέληξε δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη. Στο 31ο λεπτό ο Εντιαγέ έκανε ένα σουτ αξιοποιώντας πάσα του Σούντγκρεν, αλλά ήταν άστοχος.

Ο Άρης προειδοποίησε στο 38ο λεπτό. Ο Καμαρά γέμισε από τα δεξιά στον Γκαρσία, που έπιασε μόνος του την κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπάει στον δεξιό ώμο του εξερχόμενου Πασχαλάκη και να φεύγει κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 41′. Ο Σάσα έκλεψε από τον Σβιντέρσκι πίσω από τη σέντρα, έδωσε στον Εντιαγέ, ο οποίος έκανε μία ωραία κούρσα. Πάσαρε στον Μαντσίνι την κατάλληλη στιγμή, εκείνος βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε για το 1-0 του Άρη.

Ανέβηκε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος, χωρίς αντίκρισμα όμως

Ο Λουτσέσκου προχώρησε σε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Έτσι πέρασε τον Ομάρ Ελ Καντουρί στη θέση του Τόμας Μούργκ. Μετά την αλλαγή του Ρουμάνου προπονητή, ο Δικέφαλος πήρε την κατοχή και προσπαθούσε να δημιουργήσει συνθήκες στην περιοχή του Κουέστα. Στο 51ο λεπτό, ο Ζίβκοβιτς έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά, έβγαλε τη σέντρα, ο κίπερ του Άρη άφησε την μπάλα, η οποία χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε πίσω από το τέρμα.

Ο Άρης από την άλλη έψαχνε να βρει λύσεις στην κόντρα επίθεση βρίσκοντας κενούς χώρους με γρήγορες μεταβάσεις. Στο 57′ έπειτα από ένα κλέψιμο ο Γκάνεα έφυγε στην κόντρα, έδωσε στον Καμαρά που μπήκε περιοχή, δοκίμασε το φαλτσαριστό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Πώς έπαιξαν

PAOK Salonika PAOK 0 1 Aris Aris

Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να έχει μέτρα στο γήπεδο, με τον Λουτσέσκου να ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο επίσης τους Άκπομ και Μιτρίτσα. Ωστόσο, οι κίτρινοι συνέχιζαν να κρατούν τους γηπεδούχους μακριά από την περιοχή τους. Ο Δικέφαλος είχε σπουδαία στιγμή στο 68ο λεπτό. Ο Ζίβκοβιτς έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κούρτιτ έπιασε από τη μικρή περιοχή την σκαστή κεφαλιά, απέκρουσε εξ επαφής ο Κουέστα. Αυτή ήταν η δεύτερη τελική του Δικεφάλου εντός περιοχής.

Κράτησε το διπλό έως το φινάλε ο Άρης

Όσο κυλούσαν τα λεπτά ο ΠΑΟΚ γινόταν πιο πιεστικός. Η ομάδα του Μάντζιου γινόταν όλο και πιο παθητική στον αγωνιστικό χώρο, με την κατοχή του Δικεφάλου πριν από το 75ο λεπτό να ξεπερνάει το 70%. Ο Μάντζιος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Ματίγια και Μάνο, ώστε να φρεσκάρει την ομάδα του και να κρατήσει περισσότερη μπάλα.

Οι αλλαγές του προπονητή των κιτρίνων “βγήκε”, καθώς έπαιρνε και εκείνος λίγο περισσότερο την κατοχή. Ο Άρης προσπαθούσε να αξιοποιήσει πολύτιμες στιγμές στο παιχνίδι, προκειμένου να “παγώσει” τον ρυθμό και να πάρει απαραίτητες ανάσες. Ενώ το παιχνίδι βρισκόταν στις καθυστερήσεις, οι οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, προκαλώντας τη διακοπή του ματς.

Έπειτα από 42 λεπτά και αφού καθαρίστηκε ο αγωνιστικός χώρος που θύμιζε πολεμικό τοπίο, συνεχίστηκε ο αγώνας και ο Άρης μπόρεσε να φύγει με το σπουδαίο διπλό από την Τούμπα.

Τα στατιστικά του αγώνα

Στατιστικά αγώνα

PAOK Salonika PAOK 0 1 Aris Aris

 

  • Κατοχή μπάλας
    55,819
    55,81944,181
    44,181
    Διεκδικήσεις μπάλας
    59
    5959
    59
    Κερδισμένες διεκδικήσεις (%)
    49,153
    49,15350,847
    50,847
    Εναέριες διεκδικήσεις
    1
    11
    1
    Κερδισμένες εναέριες διεκδικήσεις
    0
    0100
    100
    Πετυχημένες ντρίμπλες
    0
    01
    1
    Κερδισμένα φάουλ
    21
    2115
    15
    Οφσάιντ
    0
    03
    3
    Κόρνερ
    7
    72
    2

Τα σημαντικά γεγονότα

Στατιστικά αγώνα

PAOK Salonika

4-2-3-1
PAOK 0 1 Aris Aris

4-2-3-1

PAOK

Τερματοφύλακας

31 Paschalakis

Αμυντικός

5 Fernando Varela
13 Lucas Taylor 45‎+‎1‎82‎
16 Sidcley
49 Michailidis

Μέσος

10 Murg 45‎
14 Zivkovic 85‎
21 Biseswar
22 Schwab 61‎
27 Kurtic 83‎

Επιθετικός

9 Swiderski 61‎

Αλλαγές

7 El Kaddouri 45‎
19 Lyratzis 82‎
28 Mitrita 61‎
47 Akpom 61‎

Προπονητής

Lucescu

ARIS

Τερματοφύλακας

23 Julián

Αμυντικός

4 Fabiano
14 Brabec
21 Sundgren
22 Ganea

Μέσος

6 Jeggo 48‎
7 Mancini 41‎67‎
10 García 71‎90‎+‎1‎
17 Badou Ndiaye 74‎
88 Sasha

Επιθετικός

47 Kamara 74‎

Αλλαγές

9 Manos 74‎
15 Iturbe 90‎+‎1‎
16 Bruno Gama 67‎
26 Matilla 74‎

Προπονητής

Mantzios
sport24.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.