Περηφάνια και Προκατάληψη,της Ειρήνης Μήτσιου

Περηφάνια και Προκατάληψη

Πολύς ντόρος έγινε τελευταία για την οργάνωση των gay pride σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ έκπληξη προκάλεσε η συμμετοχή σε αυτά πολιτικών προσώπων με θεσμική ιδιότητα, όπως ο πρωθυπουργικός σύμβουλος, ο υπουργός οικονομικών, ο πρώην υπουργός παιδείας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κι άλλα δημόσια πρόσωπα ακόμη κι από το κομματικό μετερίζι της Ν.Δ… Ο λόγος που επικαλούνται φυσικά όλοι αυτοί για τη συμμετοχή τους είναι η υπεράσπιση του δικαιώματος στη διαφορετικότητα και την αξιοπρέπεια.
Όλοι αυτοί όμως οι θεματοφύλακες των δικαιωμάτων έλαμψαν δια της απουσίας τους από κάθε εκδήλωση και διαμαρτυρία άλλων κοινωνικών ομάδων όπως οι άνεργοι, οι επισφαλώς εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι ή οι μαθητές προκειμένου να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία, στη ζωή!
Κανένας απο αυτούς δεν παρίστατο ώς αλληλέγγυος στις πορείες κατά της φτωχοποίησης και της λιτότητας των κοινοβουλευτικών μνημονίων, στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών, στις αντιπολεμικές εκδηλώσεις, στα μπλόκα των διοδίων….
Η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ενιαία και καθολική καθώς αφορά όλους μας, ενω η επιλεκτική συμμετοχή των πολιτικών προσώπων σε κάποιες εκδηλώσεις συνιστά όχι την προοδευτικότητά τους -όπως θαρρούν οτι φαίνεται- αλλά τη διάκριση των δικαιωμάτων αυτών και την υποκρισία τους καθώς επιχειρούν άκομψα να αλιεύσουν ψήφους διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις…..
Ειρήνη Μήτσιου
Ειρήνη Μήτσιου
Πρώην Συντονίστρια
ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.