Ποια είναι η Ο.Π.Π.Π.Π.Θ. ; Γνωρίστε την !

Ποια είναι η Ο.Π.Π.Π.Π.Θ. ; Γνωρίστε την !

Η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Προσκόπων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 2006.
Υπάγεται στην Περιφερειακή Εφορεία Θεσσαλονίκης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων . Είναι εντεταγμένη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Ελλάδος με αριθ. 21/2001.

Διαθέτει έμψυχο δυναμικό 22 πιστοποιημένων Διασωστών , μιας ιατρού, ενός πιστοποιημένου Διασώστη ψυχολογικής υποστήριξης ,και ενός δύτη.
Διαθέτει 5 οχήματα εθελοντών 4χ4 για να επεμβαίνουν όπου χρειαστεί.
Εκπαιδεύει – Εκπαιδεύεται .
Τομείς Δασοπροστασίας, Δασοπυρόσβεσης ,Έρευνα και Διάσωση ,Πρώτες Βοήθειες ,Πρόληψη και αντιμετώπιση καταστροφών, οργάνωση και λειτουργία χώρων, συγκέντρωση πληθυσμού και ψυχολογική υποστήριξη μετά από καταστροφές ,παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας .
Ενημερώνει, εκπαιδεύει και επιμορφώνει Προσκόπους ,μαθητές σχολείων , πολίτες.

Αποστολή:
Ο σκοπός της ομάδας μας είναι η ανιδιοτελής προσφορά βοήθειας για τη πρόληψη, την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση από μαζικές καταστροφές όπως σεισμοί, πλημμύρες και θεομηνίες, Πυρκαγιές κ.ά. Τέλος η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένας τομέας που η ομάδα μας επενδύει για τη διατήρηση αλλά και τη επαναδημιουργία του φυσικού μας πλούτου. Στην αντιπυρική περίοδο είναι επιφορτισμένοι από την ΠΥ στην επιτήρηση και Δασοπροστασία Τομέα 12 του Περιαστικού Δάσους Σέιχ Σου.

Υπόσχεση :
Να βοηθώ κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση .

Υπεύθυνος για την λειτουργία της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Προσκόπων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης είναι ο Έφορος -Αρχηγός Σταύρος Δρακόπουλος.
Κιν : 6947402553

Διεύθυνση:
Κεντρικά Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου 1Α. ΤΚ 54621 Τηλ. 2310 858983.
1η Βαση ετοιμότητας Έθνικ . Αντιστάσεως 2 Μενεμένη ΤΚ 56122. Τηλ 2310 737574 Email : [email protected] [email protected]
Facebook: ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Instagram:politikeprostasia #rescueteamscouts #civilprotection #2ηΒασηετοιμοτηταςδυτΘεσσαλονικης

Δείτε εδώ ένα μικρό δείγμα απο την δράση τους!

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.