Ποιο εμβόλιο θα κάνουν οι 30-39 ετών και ποιο οι 40-49

Ποιο εμβόλιο θα κάνουν οι 30-39 ετών και ποιο οι 40-49

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για ραντεβού για το εμβόλιο στην ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει ο προγραμματισμός για τους 40 έως 49 ετών

Ποιο εμβόλιο θα κάνουν οι ηλικιακές ομάδες;

  • Η ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών θα κάνει αποκλειστικά το εμβόλιο της AstraZeneca
  • Η ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών, η πλατφόρμα για την οποία ανοίγει την Μ. Πέμπτη, θα μπορεί να εμβολιαστεί επίσης μόνο με AstraZeneca
  • Η ηλικιακή ομάδα 45-49 ετών θα κλείνει ραντεβού και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια
  • Η ομάδα 60-64 ετών εμβολιάστηκε με AstraZeneca ενώ οι υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες έχουν πρόσβαση στα διαθέσιμα εμβόλια

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δίνει το δικαίωμα ενώ η προτεινόμενη ημερομηνία του συστήματος για τη δεύτερη δόση με το εμβόλιο της AstraZeneca είναι το διάστημα μεταξύ 11ης ή 12ης εβδομάδας, κάποιος πολίτης ο οποίος επιθυμεί θα μπορούσε να φέρει νωρίτερα το ραντεβού του για τη δεύτερη δόση μέχρι τις 8 εβδομάδες. Δηλαδή, από το διάστημα από 8 έως 11 εβδομάδων.

Οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους με τους κλασικούς πλέον τρόπους. Όσοι είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους με το προτεινόμενο ραντεβού και έχουν ένα διάστημα 24 ωρών, έτσι ώστε να απαντήσουν αν αποδέχονται ή όχι το ραντεβού τους. Αλλιώς, θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα emvolio.gοv.gr ή στα ΚΕΠ και στον φαρμακοποιό τους. Υπενθυμίζεται ότι τώρα εμβολιάζονται πολίτες άνω των 50 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.