Πολίτης Τομ Χανκς: Έτσι έγινε Έλληνας ο διάσημος ηθοποιός

Πολίτης Τομ Χανκς: Έτσι έγινε Έλληνας ο διάσημος ηθοποιός

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε την πολιτογράφησή του – Νομοθετική ρύθμιση προβλέπει την χορήγηση υπηκοότητας σε πρόσωπα που έχουν προσφέρει ιδιαίτερες υπηρεσίες στην πατρίδα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υπέγραψε, σήμερα, τιμητική πολιτογράφηση του γνωστού Αμερικανού ηθοποιού Τομ Χανκς.

Ο γνωστός αστέρας του Χόλιγουντ είναι λάτρης της Ελλάδας είναι εδώ και χρόνια παντρεμένος με την ελληνικής καταγωγής Ρίτα Γουίλσον. Η πολιτογράφηση αφορά τόσο τον διάσημο αστέρα του Χόλυγουντ, όσο και τη σύζυγό του, αλλά και τα δύο τους παιδιά. Η πολιτογράφηση έγινε κατόπιν προσωπικού ενδιαφέροντος που έδειξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω της ιδιαίτερης αγάπης που δείχνει ο Τομ Χανκς για την Ελλάδα, αλλά και την πλούσια φιλανθρωπική του δράση, και αφού είχε προηγηθεί συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών.

Η δυνατότητα τιμητικής πολιτογράφησης δόθηκε με ρύθμιση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου: Η σχετική ρύθμιση προβλέπει τη χορήγηση υπηκοότηττας σε πρόσωπα που προσφέρουν ιδιαίτερες υπηρεσίες στην πατρίδα. Ο Τομ Χανκς είχε πρωτοστατήσει για να συγκεντρωθούν χρήματα για τον δήμο  Ραφήνας και τους πληγέντες από τη μεγάλη φωτιά στο Μάτι, ενώ στην Αντίπαρο η οικογένεια Χανκς – Γουίλσον έχει ακίνητη περιουσία.

Η υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας ανοίγει μεν το δρόμο για την απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας, ωστόσο η οικογένεια Χανκς θα πρέπει και να ορκισθεί, όπως προβλέπει η διαδικασία της πολιτογράφησης, εντός του 2021.

Πρώτο Θέμα 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.