Πολύωρη σύσκεψη εμπόρων Θεσσαλονίκης – Αναμένεται απάντηση απο τον πρωθυπουργό, βίντεο

Πολύωρη σύσκεψη μεταξύ Ομοσπονδίας Εμπορίου – Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και προέδρων εμπορικών συλλογών πραγματοποιήθηκε σήμερα για να αποφασιστεί τι θα γίνει ως προς τη μη λειτουργία λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη, απόφαση που ανακοινώθηκε ως κεραυνός εν αιθρία απο την κυβέρνηση για τις περιοχές Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας  κ. Φιλιππίδης τόνισε ότι οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε τραγική κατάσταση αλλά σέβονται τις αποφάσεις της κυβέρνησης και των ειδικών όπως και αυτοί αντίστοιχα πρέπει να σεβαστούν την κατάσταση που βρίσκονται οι επαγγελματίες. Ο επιχειρηματικό κόσμος είναι ο μόνος που δεν ευθύνεται για το ιικό φορτίο αλλά είναι και ο μόνος που σηκώνει το βάρος στις πλάτες του.

Οι πρόεδροι των εμπορικών συλλογών δεν συμφωνούν στο άνοιγμα της αγοράς όταν αυτό ερμηνεύεται ως παρανομία αλλά η κατάσταση από κάθε πλευρά έχει ξεφύγει.

Έπειτα από συνομιλία με τον υφυπουργό εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη και τον κ. Άκη Σκέτσο υφυπουργό πάρα τω πρωθυπουργό αναμένεται και η ενημέρωση του πρωθυπουργού για το αν θα αλλάξει η απόφαση .

Σε περίπτωση που δεν αλλάξει η απόφαση της κυβέρνησης για την λειτουργία του λιανεμπορίου ο εμπορικός κόσμος επιφυλάσσεται για τις μετέπειτα κινήσεις τους με σκοπό να προστατέψουν τα συμφέροντάς τους στα πλαίσια της νομιμότητας και να περάσουν ένα μήνυμα σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.