Πριν από 75 χρόνια προβλήθηκε η πρώτη διαφήμιση στην τηλεόραση

[ad_1]

Την 1η Ιουλίου του 1941, στις 2 το μεσημέρι προβλήθηκε στο WNBT, θυγατρικό κανάλι του NBC, ένα δεκάλεπτο σποτ πριν από τον αγώνα μπέιζμπολ ανάμεσα στις ομάδες Brooklyn Dodgers και Philadelphia Phillies. Αυτή ήταν η πρώτη διαφήμιση που έπαιξε ποτέ στην τηλεόραση και η πρώτη φυσικά που έβλεπε το κοινό.

retro-tv-icon

Το προϊόν που διαφημίστηκε ήταν ένα ρολόι Bulova που φιγουράριζε πάνω από το χάρτη της Αμερικής, με το voice-over να λέει μία και μοναδική φράση. “America runs on Bulova time!“. Άμεση και φουλ πατριωτική αφού μην ξεχνάμε, μιλάμε για το έτος 1941.
Το κόστος της διαφήμισης ήταν κάπου ανάμεσα στα 4 και 9 δολάρια και πρέπει να έκανε καλό στην Bulova αφού η εταιρεία υφίσταται ακόμα οπότε αυτή είναι μία πολύ καλή απόδειξη πως το promotion βοηθάει. Κανείς βέβαια δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως μετά από λίγα χρόνια θα έβλεπε περισσότερες διαφημίσεις παρά τηλεοπτικό πρόγραμμα. Αυτό μέχρι να έρθει το Netflix και όλες οι ανάλογες πλατφόρμες και να αλλάξουν ριζικά το τηλεοπτικό τοπίο.

The post Πριν από 75 χρόνια προβλήθηκε η πρώτη διαφήμιση στην τηλεόραση appeared first on Digital Life.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.