Προειδοποίηση για συμπληρώματα διατροφής επικίνδυνα για την υγεία

Πρόκειται για τα προϊόντα SLIMING BOMB, SLIM LIFE RAPID SLIM, YOU SLIM’ XS, XPRESS SLIM, GREATER MAGIC SOYBEAN DIET και SLIMIX, τα οποία κατασχέθηκαν στη Δανία κι είναι πιθανό να έχουν διακινηθεί μέσω του διαδικτύου.

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από την αρμόδια Αρχή της Δανίας, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων: SLIMING BOMB, SLIM LIFE RAPID SLIM, YOU SLIM’ XS, XPRESS SLIM, GREATER MAGIC SOYBEAN DIET και SLIMIX. Τα συγκεκριμένα προϊόντα κατασχέθηκαν στη Δανία και είναι πιθανόν να έχουν διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που διενεργήθηκε από την αρμόδια Αρχή της Δανίας, τα συγκεκριμένα προϊόντα περιέχουν τις φαρμακευτική ουσία σιβουτραμίνη. Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την Ε.Ε., διότι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, (CHMP-ΕΜΑ), η σχέση οφέλους-κινδύνου δεν είναι θετική.

Συνεπώς, κατά τη χρήση των ανωτέρω μη εγκεκριμένων προϊόντων, ενέχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.