Προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων – Σχεδιασμός για rapid test

Προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων  Σχεδιασμός για rapid test

Το πρώτο κουδούνι του 2021 αναμένεται να χτυπήσει τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Πρόθεση της Κυβέρνησης αλλά και των λοιμωξιολόγων είναι να ανοίξουν ταυτόχρονα όλες οι βαθμίδες.

«Στόχος είναι να φτάσουμε, με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση. Να αποκατασταθεί η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά να απαλλαγούν από την ψυχολογική φόρτιση όλης αυτής της περιόδου. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας να συναντηθούν ξανά με το λειτούργημά τους», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μονόδρομος τα αυστηρότερα νέα μέτρα για μία ακόμα εβδομάδα προκειμένου να επιστρέψουν με ασφάλεια οι μαθητές στα σχολεία, διαμηνύει η κυβέρνηση.

«Είναι γνωστό ότι η πολιτεία δίνει και ορθός προτεραιότητα στην εκπαίδευση, οπότε περιορίζονται άλλες δραστηριότητες έτσι ώστε το επιδημιολογικό αποτύπωμα να είναι ισορροπημένο και να μπορεί να γίνει το άνοιγμα των σχολείων’, σημείωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Rapid Test στα σχολεία με ηλεκτρονική εγγραφή

Στο σχεδιασμό του υπ. Παιδείας προβλέπεται η διενέργεια rapid test στους μαθητές λυκείου και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Εφόσον το σχέδιο εγκριθεί, θα λειτουργήσει πλατφόρμα, στην οποία θα εγγράφονται μαθητές και καθηγητές που επιθυμούν να κάνουν το τεστ για τον κορονοϊό.

Ενδέχεται επίσης να διαφοροποιηθούν οι ώρες έναρξης και ολοκλήρωσης των μαθημάτων και να χρησιμοποιηθούν όλες οι είσοδοι των σχολείων έτσι ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός.

Δεν προβλέπεται πρόγραμμα εμβολιασμού στα σχολεία

«Γίνονται κλινικές μελέτες για παιδιά και εφήβους αλλά σε αυτή τη φάση δεν θα εμβολιαστούν τα παιδιά μας», ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, η παιδίατρος- λοιμωξιολόγος Αθανασία Λουρίδα.

Τη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει εν νέου η επιτροπή των ειδικών με την υπουργό Παιδείας προκειμένου να παρουσιαστούν τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία και να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.