Πυκνός κίτρινος καπνός στη Δυτική Θεσσαλονίκη – Η απάντηση των ΕΛΠΕ , φωτο

Πυκνός κίτρινος καπνός στη Δυτική Θεσσαλονίκη – Η απάντηση των ΕΛΠΕ , φωτο

 

Αναστάτωση επικρατεί από το πρωί στη Δυτική Θεσσαλονίκη, καθώς υπάρχουν πυκνά στρώματα κίτρινου καπνού στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας στην ευρύτερη περιοχή των ΕΛΠΕ.

 

Πυκνός κίτρινος καπνός στη Δυτική Θεσσαλονίκη – Η απάντηση των ΕΛΠΕ στο ΡΘ (ΦΩΤΟ)

Σύμφωνα με το Ράδιο Θεσσαλονίκη, υπάρχουν αλλεπάλληλες καταγγελίες στο ΡΘ από χθές για έντονη δυσοσμία.

Τα ΕΛΠΕ διαβεβαιώνουν, από την πλευρά τους, ότι δεν προκύπτει ζήτημα για την δημόσια υγεία και ότι ο καπνός δεν συνδέεται με τη δυσοσμία στην ευρύτερη περιοχή.

Παραπέμπουν, μάλιστα στη σχετική ανακοίνωση της 16ης Δεκεβρίου, όπου αναφέρεται: «… περιορισμένης έκτασης τεχνικό πρόβλημα λόγω αιφνίδιας δυσλειτουργίας, παρουσιάστηκε το πρωί σε μία μεμονωμένη μονάδα παραγωγής των Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν τα αντίστοιχα συστήματα προστασίας, σύμφωνα με το σχεδιασμό της εγκατάστασης και ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από τις σχετικές διαδικασίες ενέργειες.

 

 

Ως αποτέλεσμα εμφανίζεται άσπρος καπνός σε δύο καμινάδες του διυλιστηρίου, που είναι ορατός από τις γύρω περιοχές. Πρόκειται για διαδικασία η οποία διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την συνολική ασφάλεια. Προβλέπεται δε από τον σχεδιασμό και τους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας της εγκατάστασης».

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής: «Η διαχείριση του συμβάντος από το υπεύθυνο προσωπικό της εγκατάστασης είναι από την πρώτη στιγμή υποδειγματική και απολύτως σύμφωνη με τις ισχύουσες διαδικασίες ασφάλειας και λειτουργίας των διυλιστηρίων, με αποτέλεσμα να μην έχει υπάρξει κανένα συμβάν ασφάλειας, ή περιβάλλοντος. Για το ζήτημα ενημερώθηκαν άμεσα όλες οι αρμόδιες Αρχές, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.Επισημαίνεται ότι, το τεχνικό πρόβλημα είναι ήδη σε φάση σταδιακής αποκατάστασης.

 

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. διαβεβαιώνει τους κατοίκους της περιοχής ότι δεν υπήρξε, ούτε συντρέχει λόγος ανησυχίας σχετικά με την ασφάλειά τους, ή τυχόν επιπτώσεις στο ευρύτερο περιβάλλον, ενώ τηρούνται στο ακέραιο όλα τα προβλεπόμενα μέτρα Ασφάλειας & Προστασίας, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία».

Σύμφωνα με τα ΕΛΠΕ, το τεχνικό πρόβλημα έχει αποκατασταθεί.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.