Πώς θα ανοίξουν σχολεία και πανεπιστήμια

Πώς θα ανοίξουν σχολεία και πανεπιστήμια

Τι είπε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος

Στο άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων από τον Σεπτέμβριο, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, επιμένοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι να πραγματοποιηθεί η εκπαιδευτική διαδικασία δια ζώσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός σημείωσε πως από από 1η Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια με τους ίδιους όρους που έγιναν οι εξετάσεις του Ιουνίου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κάθε πανεπιστήμιο θα αποφασίζει ποια μαθήματα θα εξετάζονται διαδικτυακά και ποια όχι.

«Το μεγάλο τεστ για τα πανεπιστήμια αρχίζει από την 1η Οκτωβρίου. Θα φροντίσουμε τις πρώτες μέρες να υπάρχουν δομές για εμβολιασμούς των φοιτητών», τόνισε. Έσπευσε να επισημάνει πως ειδικά στις ιατρικές σχολές θα υπάρχουν μόνιμες δομές για τον εμβολιασμό των φοιτητών.

Τέλος, διευκρίνισε πως οι μαθητές των σχολείων θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα δια ζώσης με δύο self test την εβδομάδα. Την ίδια ώρα, όσοι καθηγητές και δάσκαλοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει κάθε εβδομάδα να παρουσιάζουν δύο εργαστηριακά τεστ, ενώ όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο ή έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες θα μπαίνουν κανονικά στις αίθουσες χωρίς τεστ.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.