Π Αταμιάν : Ζητείται η παρέμβαση εισαγγελέα για την υδροδότηση Μυγδονίας

Π Αταμιάν : Ζητείται η παρέμβαση εισαγγελέα για την υδροδότηση Μυγδονίας

Άμεση παρέμβαση Εισαγγελέα για τον εμπαιγμό με το νερό σε Λητή, Δρυμό, Μελισσοχώρι και σε όλη τη Μυγδονία – Σε απόγνωση οι δημότες για τους φουσκωμένους λογαριασμούς και τις απορίες που έμειναν αναπάντητες

Υπό καθεστώς άτυπης ομηρίας και χρεωμένοι με οφειλές εκατοντάδων ή και χιλιάδων ευρώ που δεν γνωρίζουν με ποια κριτήρια βεβαιώθηκαν, βρίσκονται οι κάτοικοι της Λητής, του Δρυμού και της ευρύτερης περιοχής της Μυγδονίας, που νιώθουν ότι εμπαίζονται από τη δημοτική αρχή αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με τους υπέρογκους λογαριασμούς της ύδρευσης.

Η αγωνία τους αφορά το πώς ξαφνικά βρέθηκαν να χρωστούν μεγάλα ποσά, ενώ παράλληλα αισθάνονται ότι τους κοροϊδεύουν, διότι ενώ η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης τους προέτρεψε να υποβάλλουν ενστάσεις, τρεις μήνες μετά δεν τους έχει δώσει καμία απάντηση.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα επικίνδυνη κοινωνικά συνθήκη, της οποίας αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, που φέρει την ευθύνη διορισμού της διοίκησης της ΔΕΥΑΩ και εποπτεύει το μείζον αυτό θέμα.

Επισκέφτηκα τον Δρυμό και άλλες περιοχές της Μυγδονίας και άκουσα με προσοχή την άποψη των κατοίκων, τόσο για το θέμα με τους υπέρογκους λογαριασμούς του νερού, όσο και για τις συνεχείς διακοπές στην υδροδότηση.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και γι’ αυτό προτίθεμαι να ζητήσω την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα, προκειμένου η δικαιοσύνη να διαλευκάνει το πως προέκυψαν οι υπέρογκοι λογαριασμοί, αλλά και το γιατί η ΔΕΥΑΩ δεν απαντά στις ενστάσεις που έχουν υποβάλλει οι δημότες.

Οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί αφορούν στο τελευταίο τετράμηνο του 2021, εξέλιξη που προκαλεί μεγάλη αναστάτωση και αγωνία στους δημότες για τις οφειλές, που μπορεί να αντιστοιχούν στους λογαριασμούς των χρήσεων του 2022 και του 2023.

Ένα δεύτερο θέμα που χρήζει εξήγησης είναι η απορία πως παραμένει βιώσιμη η ΔΕΥΑΩ, από τη στιγμή που δεν εισπράττει τους λογαριασμούς.

Στο πλαίσιο αυτό μετά τη συνάντηση με τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών, θέτω στη διοίκηση του Δήμου μια σειρά εύλογων ερωτημάτων και αναμένω υπεύθυνες απαντήσεις:

-Ποια είναι η οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΩ;

-Με τι τιμές θα χρεώνονται οι κάτοικοι της Μυγδονίας για την ύδρευση και την αποχέτευση όταν ολοκληρωθούν τα έργα που φημολογείται ότι θα παραδοθούν το 2025 και περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΕΥΑΘ Α.Ε., Δήμου Ωραιοκάστρου και ΔΕΥΑΩ;

-Τι φταίει για τις συνεχόμενες διακοπές στην υδροδότηση της Μυγδονίας και τι έπραξε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου για αυτό εδώ και 4 χρόνια;

Ο Δήμαρχος του δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα και πιστός οπαδός της θεωρίας πως για όλα φταίνε οι άλλοι, αδυνατεί να δώσει απαντήσεις στο μείζον ζήτημα του νερού που ταλανίζει όλη τη Μυγδονία. Δεν είναι μόνο Δήμαρχος μερικής απασχόλησης, αλλά αμελής, αδιάφορος και ανήμπορος να εξασφαλίσει τα στοιχειώδη αγαθά στους δημότες του. Στις 9 Οκτωβρίου ξημερώνει ημέρα ευθύνης στο Ωραιόκαστρο, καθώς με την ψήφο τους οι συνδημότες μας θα βάλουν τέλος στην εποχή των πειραματισμών και των ανεύθυνων-υπεύθυνων που παριστάνουν τη δημοτική αρχή. Εμείς βάζουμε τέλος στους πειραματισμούς με το νερό και η επίλυση του προβλήματος της υδροδότησης αποτελεί προτεραιότητα του συνδυασμού μας.

Επιδίωξη μας είναι η αυτόνομη διαχείριση των υδάτινων πόρων του Δήμου μας και η ολοκλήρωση όλων των παρεμβάσεων στα δίκτυα ύδρευσης, προκειμένου να έχουν ποιοτικά πόσιμο και ποσοτικά επαρκές νερό όλες οι Δημοτικές Κοινότητες.

Τα “θα” τελειώνουν στις 8 Οκτωβρίου και στις 9 του μήνα ξεκινούν το “τώρα” και το “σήμερα”.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.