Π.Ο.ΑΣ.Υ. : Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να μετατρέψει το αστυνομικό προσωπικό σε νοσηλευτικό & τα κρατητήρια σε σανατόρια

Π.Ο.ΑΣ.Υ. : Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να μετατρέψει το αστυνομικό προσωπικό σε νοσηλευτικό & τα κρατητήρια σε σανατόρια

Μετά το υπ’ αριθ. 100/2/25α από 28-3-2020 έγγραφό μας, με αντικείμενο τη διαχείριση κρατουμένων υπόπτων ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 και την ανάγκη εύρεσης ειδικού χώρου για προληπτική εξέταση αστυνομικών, σήμερα υπήρξε και επικοινωνία του Προέδρου της Ομοσπονδίας, κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση που παρουσιαστούν κρατούμενοι που εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα και επιβάλλεται να μεταφερθούν σε νοσηλευτικό ίδρυμα για εξέταση, τότε θα μεταβαίνει ο κρατούμενος στο νοσοκομείο, όπως ορίζεται από την υφιστάμενη νομοθεσία και οι γιατροί είναι αυτοί που θα αποφαίνονται για την περαιτέρω διαχείριση της κάθε περίπτωσης, αν δηλαδή χρειάζεται η παραμονή στο νοσοκομείο ή επιστροφή του στο κρατητήριο.

Επίσης, το Αρχηγείο ενεργεί με στόχο την υλοποίηση του αιτήματος, τόσο της ΠΟΑΣΥ, όσο και των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων, για την ειδική πρόβλεψη προληπτικής εξέτασης του αστυνομικού προσωπικού, σε συνεννόηση πάντα με τους εμπλεκόμενους και καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς.

Επανέλαβε, τέλος, ότι έχουν δοθεί γραπτές διαταγές – οδηγίες για να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, να προμηθεύονται όλοι οι αστυνομικοί το απαιτούμενο υγειονομικό υλικό, καθώς και να διενεργούνται απολυμάνσεις σε Υπηρεσίες και οχήματα.

Κατόπιν τούτων, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ως Ομοσπονδία δεν εφησυχάζουμε, απεναντίας συνεχίζουμε να παρακολουθούμε από κοντά και με προσοχή την εξέλιξη της πανδημίας και τις όποιες επιπτώσεις της στο αστυνομικό προσωπικό και στην ευρύτερη αστυνομική οικογένεια. Κυρίαρχο μέλημά μας είναι αυτήν την περίοδο να μην επιτρέψουμε σε κανένα να επιβαρύνει με περιττούς κινδύνους τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους, πόσω μάλλον να μετατρέψει το αστυνομικό προσωπικό σε νοσηλευτικό και τα κρατητήρια σε σανατόρια! Η πολιτεία οφείλει να προωθήσει έγκαιρα κάθε αναγκαίο μέτρο για την ολοκληρωτική θωράκιση της κοινωνίας από την πρωτοφανή έκταση της φονικής πανδημίας του Covid-19.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.