Π. Τσακίρης προς τους κατοίκους του Μελισσοχωρίου για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου

Π. Τσακίρης προς τους κατοίκους του Μελισσοχωρίου για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου: «Βγάλαμε από το τέλμα ένα σημαντικό έργο υποδομής»

 Για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου στο Μελισσοχώρι ενημέρωσε τους κατοίκους της Κοινότητας ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021».
 Απευθυνόμενος προς τους πολίτες ο κ. Τσακίρης επισήμανε πως η δημοτική αρχή πέτυχε να βγάλει από το τέλμα αυτό το σημαντικό έργο και επιτέλους να δρομολογήσει την υλοποίησή του.
 «Επιθυμώ να σας ενημερώσω για μια σημαντική εξέλιξη που αφορά την Κοινότητα Μελισσοχωρίου», ανέφερε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, και συνέχισε: «Δυστυχώς λόγω της πανδημίας δεν είχαμε την δυνατότητα να βρεθούμε και να συνομιλήσουμε το προηγούμενο διάστημα. Αυτή την περίοδο η πανδημία δημιούργησε δύσκολες καταστάσεις. Όλοι εμείς όμως, η διοίκηση του Δήμου, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο προεξάρχοντος του προέδρου, δεν επιτρέψαμε αυτή η περίοδος να περάσει άπρακτη. Δουλέψαμε εντατικά για το θέμα της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου στο Μελισσοχώρι και φτάσαμε σε ένα καταληκτικό σημείο, να αποκαταστήσουμε μια κατάφορη αδικία σε βάρος των κατοίκων του που αφορά βασικά έργα υποδομής και συγκεκριμένα του αποχετευτικού δικτύου. Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω πως υπάρχει προσωρινός ανάδοχος για το έργο. Ένα έργο για το οποίο φωνάζατε όλα αυτά τα χρόνια η σημερινή διοίκηση έφτασε στο σημείο να το δημοπρατήσει, να οριστεί προσωρινός ανάδοχος και σε πολύ σύντομο διάστημα και οριστικός, ώστε αρχές του επόμενου έτους να μπορέσει ο εργολάβος να κάνει την εγκατάσταση και να ξεκινήσουν οι εργασίες».
 Ο κ. Τσακίρης ζήτησε συγγνώμη από τους κατοίκους, διότι ένα έργο που θεωρείται δεδομένο στις περισσότερες τοπικές κοινωνίες, στο Μελισσοχώρι δεν τέθηκε ποτέ σε τροχιά υλοποίησης. «Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ζητήσω ένα ταπεινό συγγνώμη, γιατί δεν έγινε όλα αυτά τα χρόνια υπό την έννοια της θεσμικής συνέχειας που μπορεί να έχει ένας δήμος. Κάποιοι δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν το έργο και ενδεχόμενα τις ευθύνες τις έχετε αποδώσει εσείς. Η σημερινή διοίκηση, όμως, το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, η ΔΕΥΑΩ, το Τοπικό Συμβούλιο, πετύχαμε όλοι μαζί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και να έχουμε αυτή την σημαντική εξέλιξη για τον τόπο μας», κατέληξε ο κ. Τσακίρης.
 Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση του Παντελή Τσακίρη πέτυχε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 3,48 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.), για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου στο Μελισσοχώρι και σε τμήμα της Λητής.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.