Π.Χατζηευαγγέλου: Με μια απόφαση ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου κλείνει παιδικούς σταθμούς και πετάει εργαζομένους στην ανεργία

Π.Χατζηευαγγέλου: Με μια απόφαση ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου κλείνει παιδικούς σταθμούς και πετάει εργαζομένους στην ανεργία

Ότι αφορά το κλείσιμο δύο παιδικών σταθμών στην Δημοτική ενοτητα Μυγδονίας και ενός ΚΔΑΠ στο Παλαιόκαστρο έπειτα από απόφαση προσωπικά του Δημάρχου και φυσικά του ΔΣ της ΔΗΚΕΩ υπό την προεδρεία του κ. Πανιώρη θα πρέπει να μην υποκρινόμαστε και να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους επιτέλους.

Ως Δημοτική παράταξη ενημερώνουμε όλους τους Δημότες Ωραιοκάστρου ότι το πρόβλημα ανακύπτει και αφορά στο τι μέλλει γενέσθαι με τα 65.000 παιδιά στη χώρα που, ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις για να λάβουν ένα κουπόνι δωρεάν ετήσιας φοίτησης, αυτά έχουν απορριφθεί ελλείψει πρόσθετης χρηματοδότησης.
Το να βγαίνει και να υποστηρίζει ο Πρόεδρος ΔΗΚΕΩ ότι δεν υπήρχαν αιτήσεις ώστε να είναι βιώσιμη μια κοινωνική δομή είναι υποκρισία .

Μείνανε παιδιά εκτός Voucher.

Το Ωραιόκαστρο έχει ανάγκη από έναν Δήμαρχο που θα διασφαλίζει την λειτουργία των κοινωνικών δομών και την εξυπηρέτηση των Δημοτών.
Το Ωραιόκαστρο ΔΕΝ έχει ανάγκη από έναν Δήμαρχο που “πειθαρχεί” στις κυβερνητικές πολιτικές αποφάσεις με αρνητικές συνέπειες για τους πολίτες , δίχως καμία αντίδραση, δίχως να διεκδικεί για τον τόπο του για να μείνουν όρθιες οι κοινωνικές δομές που με τόσο κόπο δημιουργήθηκαν και τις έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Η ενημέρωση έγινε πραγματικά την τελευταία στιγμή , μόλις χθες στις 1/9 ενώ ο Δήμαρχος το γνώριζε εδώ και μήνες .
Γιατί δεν ενημέρωσε τους δημότες εγκαίρως για αυτή την αρνητική εξέλιξη?
Ενώ βλέπουμε ότι επικοινωνιακά ο Δήμαρχος ακόμη και ένα χορταρακι να φυτρώσει στον Δήμο βγάζει Δελτία τύπου και ολόκληρα άρθρα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, σε αυτό το σοβαρό θέμα δεν υπήρχε καμία ενημέρωση, κανένα δελτίο τύπου .
Γιατί δεν έδωσε στην δημοσιότητα το θέμα εγκαίρως ?
Γιατί δεν είδαμε μια αναλυτική ενημέρωση ώστε να καταλάβει και ο τελευταίος δημότης τι συνέβη και κλείνουν αυτές οι δομές ?
Γιατί δεν μας ενημέρωσε τι θα γίνει με τους 11 εργαζόμενους αυτών των κοινωνικών δομών ? Θα τους στείλει στην ανεργία ?
Γιατί δεν ενημέρωσε με έκτακτο ΔΣ τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων για το πρόβλημα που υπήρχε εδώ και πολύ καιρό , στην πραγματική του διάσταση και να ενημερώσει για τις κινήσεις που μπορεί να κάνει ο Δήμος ώστε να κρατηθούν όρθιες αυτές οι κοινωνικές δομές?
Εξάντλησε όλα τα περιθώρια της χρηματοδότησης ?
Πίεσε ο Δήμαρχος το Υπουργείο για αλλαγή πλεύσης στην κοινωνική κυβερνητική πολιτική μέσω της ΠΕΔ ως εκλεγμένο μέλος και μέσω της ΚΕΔΕ ? Υπήρχε έντονη αντίδραση συλλογικά ?

Αυτά είναι ερωτήματα που έμειναν και μένουν αναπάντητα μέχρι και σήμερα με καθαρή επιλογή του ίδιου του Δημάρχου.
Δυστυχώς ο Δήμος μας “πρωταγωνιστεί” για μια ακόμη φορά στην υποβάθμιση της περιοχής.
Στην Τοπική αυτοδιοίκηση δεν χωράνε κομματικοί τακτικισμοι για να είμαστε αρεστοί .
Ο Δήμαρχος πρέπει να διεκδικεί και να είναι απέναντι σε οτιδήποτε είναι αρνητικό για το Δήμο του , για τους Δημότες που τον εξέλεξαν και τον εμπιστεύτηκαν .
Δυστυχώς προβλέπεται να χαθούν άλλα τέσσερα χρόνια απραξίας .

Καλώ τον Δήμαρχο, και προσωπικά ως Δημοτικός Σύμβουλος να αναιρέσει την απόφαση του , για το κλείσιμο των κοινωνικών δομών, να συγκαλέσει έκτακτο ΔΣ , να ενημερώσει όλο το σώμα του ΔΣ και να αποφασίσουμε όλοι μαζί την λειτουργία των Παιδικών σταθμών Μυγδονίας και του ΚΔΑΠ Παλαιοκάστρου , με διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και να διασφαλίσουμε και τις οικογένειες του Δήμου μας που έχουν ανάγκη να στείλουν τα παιδιά τους σε αυτές τις δομές .

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Chatzievagelou Pashalis, κάθεται, πίνακας και εσωτερικός χώρος
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.