Σάββας Αναστασιάδης: Μόνο στα λόγια η κοινωνική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

Σάββας Αναστασιάδης: Μόνο στα λόγια η κοινωνική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

 

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας B΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης για την καταψήφιση της σύμβασης μεταξύ του Ιδρύματος Νιάρχος και του Ελληνικού Δημοσίου για την κατασκευή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

«Φαίνεται ότι η κοινωνική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο στα λόγια», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης μιλώντας στο ενημερωτικό μαγκαζίνο του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης FM100 και στη δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Μαρτίδου. «Στην πράξη όσες φορές ο ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε στη Βουλή να στηρίξει νομοθετήματα κοινωνικά και εθνικά, όπως το Παιδιατρικό Νοσοκομείο που χρόνια ζητούσε η Θεσσαλονίκη, δεν το έκανε. Και  μάλιστα ο εισηγητής της αντιπολίτευσης, ο κ. Τριανταφυλλίδης στις επιτροπές δήλωνε ότι θα είναι αρωγοί και ότι ήταν θετικοί διότι το έργο γίνεται με δωρεά και όχι με χρήματα του Δημοσίου, στη συνέχειαόμως άλλαξαν στάση και δήλωσαν «παρών». Το «παρών» πολιτικά δεν λέει τίποτα. Ουσιαστικά δεν στηρίζουν το έργο. Εκτιμούν  ότι όταν παίρνουν τέτοιες θέσεις συσπειρώνουν τους οπαδούς τους και έχουν κομματικά οφέλη. Δεν εξηγείται αλλιώς η στάση αυτή, βουλευτές της Θεσσαλονίκης και ιδίως της β’ περιφέρειας να μη στηρίζουν αυτό το έργο. Αυτοί ως κυβέρνηση το 2018  διαπραγματεύτηκαν με το Ίδρυμα Νιάρχος για την ίδρυση του παιδιατρικού νοσοκομείου. Και έρχονται τρία χρόνια αργότερα και καταψηφίζουν τη δωρεά για την οποία είχαν διαπραγματευτεί οι ίδιοι».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι το έργο ανέγερσης του Παιδιατρικού Νοσοκομείου θα προχωρήσει άμεσα και εντός χρονοδιαγράμματος.«Η  δωρεά έγινε αποδεκτή, έχει περάσει η διάταξη με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ. Αυτοί που είναι αντίθετοι με το έργο στο τέλος θα λένε τα καλύτερα λόγια όταν με το καλό λειτουργήσει το 2025», είπε.

Ο κ. Αναστασιάδης θύμισε ότι παρόμοια στάση είχε κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και για το θέμα της ανέγερσης του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. «Φαίνεται ότι η ιδεοληψία κυνηγάει τον ΣΥΡΙΖΑ από τότε. Παρότι έχουμε ένα γεγονός, τη  λειτουργία του Παπαγεωργίου που προσφέρει πολλά  στη δημόσια υγεία και στην κοινωνία», παρατήρησε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έχει συνηθίσει σε τέτοια θέματα», κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης.«Πριν από λίγες μέρες δεν ψήφισε τη διάταξη για το voucherστους εκπαιδευτικούς για την ανανέωση του ηλεκτρονικού τους εξοπλισμού. Αυτό που πάντα τους προσάπτουμε είναι ότι βάζουν το κομματικό όφελος πάνω από το κοινωνικό, το εθνικό. Είναι ακατανόητη η στάση τους».

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.