Σάββας Αναστασιάδης: «Ο κόσμος νιώθει ότι η κυβέρνηση είναι παρούσα σε κάθε δυσκολία»

Σάββας Αναστασιάδης: «Ο κόσμος νιώθει ότι η κυβέρνηση είναι παρούσα σε κάθε δυσκολία»

«Η γενική εικόνα που εισπράττω από τις συνεχείς συναντήσεις και συζητήσεις μου με τους πολίτες, το μεγάλο κάδρο, είναι ότι τα πράγματα πήγαν καλά. Ο κόσμος νιώθει ασφάλεια, σιγουριά, νιώθει ότι εκπροσωπείται καλά, ότι η κυβέρνηση είναι παρούσα σε κάθε δυσκολία», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης κάνοντας μία αποτίμηση του κυβερνητικού έργου σε συνέντευξή του στον 102 FM της ΕΡΤ3 και τον  δημοσιογράφο Δημήτρη Καραμαούνα.   

·         Αναφερόμενος στις ιδιαιτερότητες της Β’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης, όπου ο ίδιος εκλέγεται και θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, ο κ. Αναστασιάδης είπε:

«Είναι μία μεγάλη περιφέρεια με μεγάλες αποστάσεις και πολλές διαφορετικές κοινωνικές ομάδες. Είναι μία μικρογραφία όλης της χώρας όσον αφορά τις οικονομικές και επαγγελματικές δραστηριότητες, έχει γεωργική οικονομία, κτηνοτροφία, βιομηχανία, αστικό ιστό, θάλασσες, τα έχει όλα. Και βεβαίως υπάρχουν τα επιμέρους θέματα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργάτες, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι κάτοικοι των τουριστικών περιοχών. Ειδικά στον τουρισμό η εικόνα είναι πολύ καλή, από τώρα υπάρχει προσέλευση ξένων επισκεπτών  στον Στρυμονικό κόλπο στην Ασπροβάλτα, τον Σταυρό και τα Βρασνά αλλά και στην Περαία και την Αγία Τριάδα στον Θερμαϊκό. Από ό,τι μου λένε οι κάτοικοι των περιοχών αυτών αναμένουμε ρεκόρ επισκεπτών το καλοκαίρι».

·         Σε ερώτηση για τα προβλήματα στον αγροτικό τομέα απάντησε:

«Οι κτηνοτρόφοι και οι γεωργοί αντιμετωπίζουν πολλά ζητήματα, αντιλαμβάνονται όμως ότι η κυβέρνηση βοήθησε αυτή τη δύσκολη περίοδο με επιδοτήσεις στην τιμή λιπασμάτων και ζωοτροφών. Δεν είναι αρκετά τα μέτρα αυτά για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, το γνωρίζουμε στην κυβέρνηση και είναι στον σχεδιασμό να στηριχτούν γεωργοί και κτηνοτρόφοι ακόμη περισσότερο. Μεγάλο ζήτημα είναι αυτό της κερδοσκοπίας. Για παράδειγμα, τα αρνιά και τα κατσίκια το Πάσχα είχαν τιμή αγοράς από τους κτηνοτρόφους στα 5-6 ευρώ και στο τσιγκέλι έφταναν πάνω από τα 10 ευρώ. Είναι ένα θέμα που προσπαθεί το υπουργείο Ανάπτυξης να το αντιμετωπίσει».

·         Για τα θέματα της ασφάλειας στη χώρα, της εσωτερικής και των συνόρων, είπε:

«Είναι βέβαιο ότι στον τομέα αυτό η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έκανε πάρα πολλά. Ο κόσμος με τον οποίο συζητάω  συμφωνεί με τα μέτρα για την ενίσχυση του στρατεύματος και τη θωράκιση των συνόρων αλλά και την εσωτερική ασφάλεια και τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών. Έχουν σχεδόν μηδενιστεί οι μετακινήσεις των μεταναστών από την περιοχή μας, τόσο από τους ορεινούς όγκους όσο και από την Εγνατία οδό».

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.