Σήμερα ενημερώθηκαν οι δήμαρχοι για το θέμα σχολείο-πρόσφυγες,βίντεο

Σήμερα,21/9/16,πραγματοποιήθηκε συνάντηση των δημάρχων που στις περιοχές τους φιλοξενούνται πρόσφυγες, με το γενικό γραμματέα του υπουργείου παιδείας έρευνας και θρησκευμάτων κ. Παντή.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση από το υπουργείο στους δημάρχους που στα σχολεία τους θα λειτουργήσουν τμήματα ένταξης των παιδιών των προσφύγων.
Τα ερωτήματα,οι απορίες και προβληματισμοί των δημάρχων ήταν καταπέλτης.
Ρώτησαν για την υγειονομική κάλυψη,ρώτησαν για το ποια σχολεία έχουν επιλεχθεί για τη χρήση των παιδιών των προσφύγων,ρώτησαν για το τρόπο ενσωμάτωσης των παιδιών αυτών στην σχολική κοινωνία.
Ο κ.Παντής απάντησε οτι η Κοινή Υπουργική Απόφαση,η οποία φωτοτυπηθηκε και μοιράστηκε στους δημάρχους κατα την διάρκεια της συνάντησης έπειτα απο απαίτηση, τροποποιήθηκε ακόμη και πριν από λίγες ημέρες-ότι τα πράγματα θα αλλάξουν μέχρι και την τελευταία στιγμή-ότι δε γνωρίζει πόσα παιδιά θα μείνουν στην Ελλάδα-ότι έχει ενημέρωση ότι τα περισσότερα παιδιά περίπου το 75% έχει εμβολιαστεί και ότι τα μαθήματα που θα διδαχτούν τα παιδιά που είτε μείνουν είτε φύγουν από την Ελλάδα θα είναι
η ελληνική γλώσσα
δεύτερη ξένη γλώσσα επιλογής
τα μαθηματικά
η πληροφορική
τα καλλιτεχνικά και
ο αθλητισμός.
Οι ώρες λειτουργίας θα είναι από τις 14:00 εως τις 18:00. Ώρες όμως που πολλά δημοτικά σχολεία λειτουργούν ως ολοήμερα και σε γυμνάσια και λύκεια οι μαθητές σχολούν 14:15 και έπειτα τρέχουν προγράμματα εκπαιδευτικά και ενισχυτική διδασκαλία. Θα το κοιτάξουν, ήταν η απάντηση του κ.Παντή.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των παιδιών αυτών έχουν αναλάβει 25 πανεπιστημιακή καθηγητές,δυο εκ των οποίων βρισκόντουσαν σήμερα στην αίθουσα,πρόγραμμα το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.
Το κόστος για τη μεταφορά των παιδιών αυτών της καθαριότητας των σχολικών μονάδων και της φύλαξης έχει αναλάβει εξολοκλήρου η διεθνής οργάνωση μεταναστών. Ο λόγος που τα χρήματα διαχειρίζονται απο τις Μ.Κ.Ο. είναι γιατί καμία εμπιστοσύνη δεν υπάρχει στο πρόσωπο της Ελλάδος από τον διεθνή οργανισμό μεταναστών,χαρακτηριστικά είπε ο κ. Παντής ότι με δυσκολία πηραν ένα ποσό τον τελευταίο καιρό “φιλώντας κατουρημένες ποδιές”.
Για τα χρήματα που εχουν “φαγωθεί” απο τις Μ.Κ.Ο. αναφέρθηκαν ολοι οι δήμαρχοι.
Ισομερή καταμερισμό ζήτησαν όλοι οι δήμαρχοι για να μπορέσει πλέον το προσφυγικό να μην είναι πρόβλημα στις πλάτες λίγων,για να πάψει να είναι πρόβλημα.
Κύριο μέλημα όλων των δημάρχων είναι η ανθρώπινη διαβίωση των ανθρώπων αυτών,διοτι στα κέντρα που φιλοξενούνται οι συνθήκες είναι άθλιες και προ των πυλών του χειμώνα θα είναι ακόμη χειρότερες.
Συνεργασία της κυβέρνησης με τις τοπικές διοίκησης ζητούσαν και εξακολουθούν να ζητούν οι δήμαρχοι,δε νοείται να βρίσκονται προ τετελεσμένων γεγονότων για πράγματα που αφορούν τον τόπο τους. Για το σλόγκαν “για όλα φταίει ο δήμαρχος” ευθύνεται η κυβέρνηση του είπαν οι δήμαρχοι και οτι αυτό πρέπει να αλλάξει.
Καθ’ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης η στήριξη όλων των δημάρχων και ιδιαίτερα του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ.Μπουτάρη προς το Ωραιόκαστρο και στον δήμαρχο του κ.Γαβότση ήταν έντονη.
Στην ερώτηση για τα κέντρα φιλοξενίας που επρόκειτο να κλείσουν άμεσα,μέσα σε λίγους μήνες,αν αξίζει όλη αυτή η σύγχυση ο κ.Παντής δεν είχε να απαντήσει τίποτα.
Από την πολύωρη αυτή συνάντηση ο κ.Παντής δήλωσε ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη του την πρόταση της ισομερούς κατανομής των παιδιών αυτών στις ευρύτερες περιοχές.
Το ήρεμο κλίμα της συνάντησης έκλεισε με έντονο διαπληκτισμό μεταξύ της κύριας Ελένης Χοντολίδου, ακαδημαϊκής εκπαιδευτικού μια εκ των 25,με πολίτη της επιτροπής αγώνα των Διαβατών που βρισκόταν εκεί. Όταν ο πολίτης ρώτησε την κ.Χοντολίδου τι γνώσεις έχει από τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων μέσα στο κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών και με τι βεβαιότητα λέει ότι όλα τα παιδιά είναι εμβολιασμένα,δεν άργησαν να έρθουν και τα πρώτα “γαλλικά” στις απαντήσεις της. Απαντήσεις που δεν θα θέλαμε να τις μεταφέρουμε!

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.