Σήμερα οι κουδουνοφόροι στη Θεσσαλονίκη.Πρόγραμμα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κάθε χρόνο, την περίοδο του Φεβρουαρίου, πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Συνάντησης Κωδωνοφόρων “Οι δρόμοι του Κουδουνιού».

 

Μία σπουδαία γιορτή που παρουσιάζει στο ευρύ κοινό τα έθιμα της κωδωνοφορίας μέσα από ευφάνταστα events και επιστημονικές συναντήσεις. Καλλιτεχνικές εικαστικές δράσεις που εμπνέονται από το έθιμο της κωδωνοφορίας, προβολές ταινιών, εκθέσεις φωτογραφίας, workshops, επιστημονικές ημερίδες, θέατρο σκιών, συναυλίες, είναι μερικές μόνο από τις δράσεις του Φεστιβάλ. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, όπου πραγματοποιείται μία μεγάλη και εντυπωσιακή πομπή ομάδων κωδωνοφόρων από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Αφετηρία ο Λευκός Πύργος στις 11:00 το πρωί και σημείο κατάληξης ο 1ος Προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, όπου θα φιλοξενηθεί ο βασικός κορμός των δράσεων του 5ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας.

Μετά το τέλος της πομπής, θα ακολουθήσει ένα μεγάλο γλέντι με τη συμμετοχή χορευτικών και μουσικών παραδοσιακών σχημάτων, το οποίο θα κορυφωθεί με συναυλία των συγκροτημάτων BAiLdSA και BAnDA ENTOPICA.

Δείτε τις κυκλοφορικές ρυθμίσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τις ώρες του φεστιβάλ,εδώ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.