Σήμερα «Voltάρω 2018» στη Θεσσαλονίκη

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  και η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, οργανώνουν τη μεγαλύτερη  «πράσινη» γιορτή της χρονιάς  , την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 από τις 11:00 έως τις 20:00, στο πάρκο δίπλα στο μνημείο του Μ. Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια…υψηλών  Volt οικολογική  περιήγηση  στον εντυπωσιακό κόσμο των ηλεκτροκίνητων μέσων μεταφοράς, των μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών (drones) και των ανακυκλώσιμων υλικών.

Μετά την επιτυχία της πρώτης, διαδραστικής εκδήλωσης «Voltάρω», για τη Βιώσιμη Αστική Μετακίνηση, το Σεπτέμβριο  του 2017, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, προχωρούν  στη διοργάνωση του «Voltάρω 2018», αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών  σε ό, τι αφορά στην υιοθέτηση των  καλών πρακτικών της Βιώσιμης Αστικής Μετακίνησης, αλλά και  της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Στο εικονικό εργαστήριο του «Voltάρω 2018», θα παρουσιαστεί το εύρος  των υλικών που μπορούν να ανακυκλωθούν, οι  τρόπους για να το κάνουμε σωστά, οι νέες  δομές συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών που οργανώνονται από την Αυτοδιοίκηση, καθώς και μερικά από τα εκατοντάδες χρήσιμα  προϊόντα που προέρχονται από την ανακύκλωση απορριμμάτων.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις που κάνουν τις καθημερινές μας δραστηριότητες φιλικότερες προς το περιβάλλον.
Θα  «Voltάρουμε» ανάμεσα σε ηλεκτρικά υποβοηθούμενα e-bikes απόλυτα ελεγχόμενα από ένα smartphone, ηλεκτρικά ποδήλατα σε τρεις τροχούς, ηλεκτρικά πατίνια, ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τους σταθμούς φόρτισής  τους, θα μπούμε σε πιλοτήριο φορητού προσομειωτή οδήγησης και  θα μάθουμε  το βαθμό που ρυπαίνει ο τρόπος  που οδηγούμε, θα ενημερωθούμε για τις μοντέρνες χρήσεις μη επανδρωμένων  τηλεκατευθυνόμενων  αεροσκαφών (drones) , θα γνωρίσουμε από κοντά ηλεκτροκίνητα ανεμόπτερα και θα λάβουμε μέρος σε  κληρώσεις με πλούσια δώρα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.