Σε απεργιακό κλοιό η χώρα στις 21/9 – Ποιοι συμμετέχουν

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα στις 21/9 – Ποιοι συμμετέχουν

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται αύριο, Πέμπτη 21/9 , όλη η χώρα μετά την προκήρυξη 24ωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας που αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εκφράζοντας την αντίθεσή της στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το ΠΑΜΕ καλούν για την ίδια ώρα στην πλατεία Συντάγματος. Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία θα «τραβήξουν χειρόφρενο» από την έναρξη της βάρδιας στις 05:00 έως τις 8 το πρωί και μετά ξανά το βράδυ από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας.

Στην απεργία έχουν δηλώσει συμμετοχή ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, τα συνδικαλιστικά σωματεία καθηγητών γυμνασίων-λυκείων και δασκάλων.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν επίσης και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.