Σε εξέλιξη το σχέδιο Ανάπλασης της Πλατείας Διοικητηρίου – Μέχρι το τέλος Αυγούστου η πλήρης επικαιροποιημένη μελέτη

Σε εξέλιξη το σχέδιο Ανάπλασης της Πλατείας Διοικητηρίου – Μέχρι το τέλος Αυγούστου η πλήρης επικαιροποιημένη μελέτη

 

 

Προχωρά το σχέδιο για την Ανάπλαση της Πλατείας Διοικητηρίου, καθώς η πλήρης επικαιροποιημένη μελέτη του έργου αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της σύσκεψης, που έγινε σήμερα, 24 Ιουνίου 2019, στο Διοικητήριο από το Υφυπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης) για την Ανάπλαση της Πλατείας Διοικητηρίου σε συνέχεια δύο ακόμη συσκέψεων που είχαν προηγηθεί για το θέμα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ΥΜΑ-Θ, που ανέλαβε το συντονισμό των πολλών εμπλεκόμενων φορέων που θα υλοποιήσουν το έργο.

 

Τη σύσκεψη συντόνισε ο Κώστας Αμπατζάς, Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της Υφυπουργού, Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, ο οποίος τόνισε ότι ο ρόλος του Υφυπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) είναι συντονιστικός και ότι το υπουργείο ανέλαβε την πρωτοβουλία λόγω του ειδικού ενδιαφέροντος γειτνίασης, αφού η ομώνυμη Πλατεία βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το Διοικητήριο, βοηθώντας στην επίσπευση των μελετών με τον συντονισμό  των πολλών εμπλεκόμενων φορέων.

 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε παρουσίαση της επικαιροποιημένης αρχιτεκτονικής προμελέτης από τους μελετητές μετά την απάλειψη του ενδιάμεσου χώρου στάθμευσης. Συμφωνήθηκε να υπάρξει άμεση συνεργασία με τους μελετητές της Εφορείας Αρχαιοτήτων που ανέλαβαν την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και την στερέωση-αποκατάσταση των αρχαιοτήτων. Τέλος υπήρξε δέσμευση ότι η πλήρης επικαιροποιημένη αρχιτεκτονική, στατική, μηχανολογική μελέτη θα παραδοθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου στον Δήμο Θεσσαλονίκης από την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. και τους μελετητές.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Θανάσης Παππάς Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης από πλευράς του Δήμου, ο Γενικός Δ/ντής της Εγνατίας Α.Ε. Μιχαήλ Τσιτώτας με υπηρεσιακούς παράγοντες, η  Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς Πολυξένη Αδάμ-Βελένη, ο Προϊστάμενος Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Γιώργος Σκιαδαρέσης & η Προϊσταμένη Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων Χριστοφορίδου Σοφία με συνεργάτες τους, ο Πρόεδρος Α. Τζήκας και μέλη του Συλλόγου Φίλων της Πλατείας Διοικητηρίου, οι μελετητές Γ. Χορόζογλου & Θ. Δακή της αρχιτεκτονικής μελέτης που κέρδισαν το 1ο βραβείο αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και ανέλαβαν την επικαιροποίηση της μελέτης χωρίς τον χώρο στάθμευσης, μελετητές που ανέλαβαν την επικαιροποίηση της στατικής μελέτης καθώς και συνεργάτες της Υφυπουργού και του Πρωθυπουργικού Γραφείου.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.