Σκηνές «δαντικής κόλασης» από την φωτιά στις Κεχριές: Εκκενώνονται οικισμοί και κατασκήνωση στο Σοφικό

Σκηνές «δαντικής κόλασης» από την φωτιά στις Κεχριές: Εκκενώνονται οικισμοί και κατασκήνωση στο Σοφικό

Γιγαντιαία επιχείρηση έχει στήσει η Πυροσβεστική υπηρεσία στην Κορινθία προκειμένου να αντιμετωπίσει την φωτιά που ξεκίνησε από τις Κεχριές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το χωριό Αη Γιάννης, αλλά και η Ντράσσα Γαλατακίου έχουν εκκενωθεί και οι κάτοικοι απομακρύνονται σε ασφαλή σημεία.

Νωρίτερα οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση κατασκήνωσης στο Ράντζο Σοφικό. Τα παιδιά μεταφέρονται με λεωφορεία.

Ενας ακόμη οικισμός, αυτός της Ντράσσας, εκκενώθηκε, μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, λόγω της πυρκαγιάς στις Κεχριές Κορινθίας, που είναι σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εκτός από τις φλόγες έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δυνατούς ανέμους που πνέουν από το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες φωτιάς, οι οποίες αναζωπυρώνονται συνεχώς, γεγονός που δυσκολεύει περισσότερο τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος επιχειρούν επτά ελικόπτερα συνολικά, καθώς και τρία αεροσκάφη.

Να κηρυχθεί ο Δήμος Κορίνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζήτησε ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος με έγγραφο του στο Υπουργείο Εσωτερικών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Θέλω να ενημερώσω τους δημότες του δήμου Κορινθίων πως η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από χθες στο δήμο μας είναι σε πολλά σημεία ανεξέλεγκτη και γι αυτό αποφασίστηκε να εκκενωθούν το μεσημέρι ο οικισμός Ντράσα και η κατασκήνωση Ranch ΣΚΟΥΡΑΣ.

Ζήτησα επίσημα από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια να κηρυχθεί ο δήμος Κορινθίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφού πλέον πληρούνται όλα τα κριτήρια.

Παρακαλώ τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί τις επόμενες ώρες, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου υπάρχει εξέλιξη της πυρκαγιάς

Ο Δήμαρχος Κορινθίων

Βασίλειος Νανόπουλος

Καταγγελίες για εμπρησμό

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος «κάτοικοι έχουν καταγγείλει σε εμένα πως υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις εμπρησμού και δεν αποκλείω το γεγονός, οι κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο στρατόπεδο της περιοχής να έχουν καταγράψει στοιχεία, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα στο πλαίσιο των ερευνών».

pipil2020@pipil2020

καίει ανεξέλεγκτα μια τεραστια έκταση, είναι κοντά στην εθνική οδό στα διόδια στο Σπαθοβούνι

Ενσωματωμένο βίντεο

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη pipil2020

Εν τω μεταξύ, ο καπνός από τη φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας έχει καλύψει τον ουρανό μέχρι και στους Μολάους Λακωνίας, αφού οι ισχυροί άνεμοι τον μετέφεραν χιλιόμετρα μακριά.

Yiannis Bavelas@YiannisBavelas

23 Ιουλίου 2018, 18:15. Η φωτιά έχει κάψει τον Βουτζά, περνάει τη Μαραθώνος και καίει το
Είδα μόνο δύο ρίψεις αεροσκαφών

Ενσωματωμένο βίντεο

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Yiannis Bavelas

 

 Εκτός ελέγχου η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας: Εκκενώθηκαν κατασκήνωση και οικισμός - Τιτάνιες οι προσπάθειες των πυροσβεστών        

eleftherostypos.gr Hlektra.gr korinthostv.gr 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.