ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ – Ελάχιστο κόσμο απαιτούν οι Ισραηλινές Αρχές για την Τελετή της αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ – Ελάχιστο κόσμο απαιτούν οι Ισραηλινές Αρχές για την Τελετή της αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

Διέρρευσε από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η πληροφορία ότι απαίτηση των Ισραηλινών Αρχών για το Πάσχα του 2023 είναι ο μέγιστος αριθμός ατόμων που θα παρευρεθούν στην Αναστάσιμη Λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο να μην ξεπερνάει τα περίπου 1000 άτομα, στα άτομα αυτά συμπεριλαμβάνονται Ιερείς, πιστοί και αστυνομικοί.
Απειροελάχιστος κόσμος δηλαδή για την πιο μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης στο πιο Άγιο Μέρος Αυτής.
Η απαίτηση αυτή των Εβραίων προκάλεσε την σύσσωμη αντίδραση των ιεραρχών και ιερέων ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ και κυρίως του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων που είναι αποκλειστικό δικαίωμα του η συγκεκριμένη τελετή.
Μεγάλο πλήγμα θα αποτελέσει στον θρησκευτικό τουρισμό, αλλά και στην πνευματική κατάνυξη των πιστών η υλοποίηση του βέτο που προσπαθούν να ορίσουν με τον ελάχιστο αριθμό των πιστών που θέλουν να επιτρέψουν να βρεθούν μπροστά στο θαύμα της Αναστάσεως.
Αναμένουμε με μεγάλη αγωνία την επίσημη ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ως προς την πληροφορία που προκαλεί πνευματική ταραχή….

Στο παρακάτω κείμενο μπορείτε να διαβάσετε την πληροφορία που διέρρευσε απο το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, μεταφρασμένη: 

Αυτή η εβδομάδα σηματοδοτεί την ιερότερη εβδομάδα του Χριστιανισμού – τη Μεγάλη Εβδομάδα. Θυμόμαστε τα γεγονότα που οδήγησαν στη σταύρωση του Ιησού, του Κυρίου και Σωτήρα μας, και θυμόμαστε την ένδοξη ανάστασή Του. Η τέλεση της τελετής του Αγίου Φωτός, είναι μια μεγάλη στιγμή που συνδέει τους πιστούς με το φως του Ιησού Χριστού. Αυτή η τελετή λαμβάνει χώρα πιστά στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου για σχεδόν 2.000 χρόνια, προσελκύοντας Χριστιανούς και όχι μόνο από όλο τον κόσμο.

Κάθε χρόνο, οι εκκλησίες συντονίζονται με τις αρχές για να διασφαλίσουν ότι η τελετή μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα. Συγκεκριμένα, πέρυσι οι αρχές του Ισραήλ επέβαλαν φραγμούς σε όλη την παλιά πόλη, οι οποίοι κατέστησαν αδύνατη την πρόσβαση των τοπικών χριστιανικών κοινοτήτων και των προσκυνητών μας στην τελετή του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο, εμποδίζοντας την ελευθερία τους να προσκυνήσουν και να γίνουν μάρτυρες του θαύματος της Ανάστασης.

Φέτος, μετά από πολλές προσπάθειες που έγιναν με καλή θέληση, δεν μπορέσαμε να συντονιστούμε με τις ισραηλινές αρχές, καθώς αυτές επιβάλλουν παράλογους και πρωτοφανείς περιορισμούς στην πρόσβαση στον Πανάγιο Τάφο, περισσότερο από πέρυσι. Αυτοί οι σκληροί περιορισμοί θα περιορίσουν την πρόσβαση της εκκλησίας στο Πανάγιο Τάφο και την τελετή του Αγίου Φωτός. Η αστυνομία άδικα και ανάρμοστα ρίχνει το βάρος στις εκκλησίες για την έκδοση υποκινήσεων, ενώ δένει τα χέρια των εκκλησιών με παράλογους περιορισμούς που θα εμποδίσουν τους πιστούς να παρευρεθούν ειδικά στην αγαπημένη μας κοινότητα.

Όπως το Πατριαρχείο δήλωσε σαφώς στην ανακοίνωσή του, πριν από 2 ημέρες, θα πραγματοποιήσουμε την τελετή όπως συνηθίζεται εδώ και 2 χιλιετίες και καλούμε όλους όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν .Με αυτό να έχει γίνει σαφές, αφήνουμε τις αρχές να ενεργήσουν όπως θέλουν. Οι εκκλησίες θα το κάνουν ελεύθερα και με ειρήνη.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.